Otopit će vam srce: Samohrani otac nacrtao kako izgleda odgajanje djeteta

Otopit će vam srce: Samohrani otac nacrtao kako izgleda odgajanje djeteta
Foto: Facebook/Mansoblue

SVAKI roditelj je barem jednom pomislio da vrijeme traje kraće nego treptaj oka. Ponekad vam se čini kako je vaše dijete odraslo u sekundi, a znanja i vještine koja je danas usvojilo još jučer su vam se činili svjetlosnim godinama daleko. 

Upravo zato roditelji rado fotografiranjem dokumentiraju dragocjene trenutke. Pametni mobiteli sa zavidnim kamerama danas su vrlo dostupni pa većina nas uvijek ima spremnu aparaturu kojom će uhvatiti te trenutke.

No jedan tata s Tajvana odlučio se za nešto drugačiji način spremanja uspomena i to sve kako bi bio siguran da će se jednog dana moći prisjetiti svakog trenutka odrastanja svog dječaka.

Umjetnik Lan Shengjie bavi se ilustracijom već dulje vrijeme, a nakon što se 2014. godine rodio njegov sin odlučio je ilustrirati i vlastiti život. Na ovaj način je uhvatio sve radosti, ali i poteškoće s kojima se susreće kao samohrani roditelj.

"Kada imate dijete, mnoge se stvari događaju neočekivano. No kada sam počeo crtati trenutke koje smo nas dvojica dijelili, nisam mislio da ću dobiti toliko pozitivnih reakcija" izjavio je za Bored Pandu.

Otkrio je kako je jedan od njegovih najvećih strahova da će mu sin postati huligan. Zato se trudi već sada mu pokazati da je uvijek tu za njega te se nada da će ga uputiti na pravi put.
 
Na svojoj Facebook stranci Blue redovito objavljuje zanimljive ilustracije, a njegov rad prati više od 31 tisuće ljudi.

U nastavku vam donosimo neke od ilustracija:

"Na mom posljednjem putovanju u Sensoji, nisam želio puno potrošiti na hranu. No ovaj put poveo sam sina sa sobom te sam odlučio naručiti bolju hranu. Jedno je sigurno - trgovine najviše zarađuju na roditeljima", napisao je umjetnik uz ilustraciju na kojoj ruča sa sinom, a mnogi roditelji su se složili.

Požalio se i kako Tokio nije dovoljno dobro opskrbljen liftovima pa često njihova putovanja završe tako da u rukama nosi sina i dječja kolica dok mu je na leđima ruksak s ostatkom stvari. Ipak, kada pogleda to malo lice, sve mu je lakše.

"Doručkovali smo u hotelu. Zna sam jesti, ali je htio ovaj put da ja to učinim. Međutim, kad sam ga hranio, odbijao je jesti. Na kraju je ipak sve pojeo, a ispalo je i da mu se svidjelo. Toliko preokreta za vrijeme jednog obroka, a ja još uvijek ne znam zašto. Vjerojatno ni on ne zna. Djeca su veliki misterij u malom tijelu", napisao je zbunjeni otac.

Kada radite s malim djetetom u naručju, vaš posao će vrlo vjerojatno nalikovati na sve samo ne na rad.

Pjevanje pjesmica ponekad je najvažniji zadatak koji imate.

Naizgled obični kućanski poslovi ponekad zahtijevaju puno koncentracije, ali i dodatnu opremu.

Faza stavljanja svega u usta za ovog oca nije bila ni najmanje laka.

Ipak, kako kaže, koliko god na kraju dana bio umoran, svoga bi sina mogao satima gledati kako mirno spava...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara