Ove aplikacije za pametne telefone mogu olakšati svakodnevicu roditeljima

Ove aplikacije za pametne telefone mogu olakšati svakodnevicu roditeljima
Foto: 123RF

AKO ste nedavno doznali da ste trudni, vrlo vjerojatno ste već skinuli aplikaciju kojom možete pratiti kako vaša beba raste, kroz koje promjene prolazi vaše tijelo, ali i odbrojavati dane do rođenja djeteta. Iako vas apsolutno ništa ne može pripremiti za roditeljstvo, tehnologija ga možda može malo olakšati.

Na tržištu postoje brojne aplikacije, od onih kojima može bilježiti kada ste nahranili dijete i koliko ste iskoristili mokrih i/ili prljavih pelena, do onih koje nude recepte za prve kašice ili savjetuju kako zabaviti djecu.

Ovo su neke aplikacije koje roditelji nazivaju najboljim saveznikom kad su djeca u pitanju.

Cookpad

Uz tisuću zadataka koji dolaze uz roditeljstvo, tu je i kuhanje. Ponekad čak i nije toliki problem spremiti ukusan obrok za cijelu obitelj, koliko je teško pronaći ideju.

Aplikacija Cookpad omogućuje međusobno dijeljenje recepata, možete objavljivati vlastite recepte, ali i iskušati neke koji su djela ponajboljih svjetskih kuhara.

U aplikaciji se trenutno nalazi 5,5 milijuna recepata iz cijelog svijeta.

Platforma: Android, iOS

Cijena: besplatno

Mint

Čak i bez raznih istraživanja znamo da su upravo žene u kućanstvu najčešće one koje odlučuju kako će se kućni budžet trošiti. Kako bi što efikasnije upravljali financijama, pravi saveznik može vam biti aplikacija Mint koja omogućuje bolji uvid u stanje financija i buduće obveze plaćanja.

U aplikaciji je moguće dodati trenutne i buduće financije, ali i sve ostale troškove. Uz stvorenu naviku redovitog ažuriranja moguće je jednostavno i kvalitetno pratiti troškove, a samim time i lakše planirati uštede.

Platforma: Android, iOS

Cijena: besplatno

White Noise Baby

Aplikacija White Noise Baby emitira šumove koje je dijete naviknulo čuti još u maminom trbuhu. Naravno, iako aplikacija ne garantira da će vaše dijete zaspati u trenu, širok izbor šumova povećava mogućnost pronalaska baš onoga koji će ga poslati u carstvo snova.

Platforma: Android, iOS

Cijena: besplatno

YouTube

Možda je YouTube neočekivano završio na ovom popisu, ali mamama i tatama može biti jako koristan. Najpoznatiji videoservis nudi hrpu sadržaja s praktičnim rješenjima za svakodnevne probleme i zapreke oko odgoja djeteta.

YouTube je pun i edukativnih videa koji mogu djetetu pomoći da uči i razvija se.

Platforma: Android, iOS

Cijena: besplatno

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara