Pretili tinejdžer umro jer ga je mama hranila fast foodom

Pretili tinejdžer umro jer ga je mama hranila fast foodom
Foto: 123RF

MAJKA iz Velike Britanije svojeg 13-godišnjeg sina nazivala je “krafnom” i branila mu je sudjelovanje u tjelesnim aktivnostima. Fast foodom ga je hranila čak i dok je umirao u bolnici, otkrilo je izvješće o nesretnoj smrti dječaka koja je nastupila 2015. godine, ali tek sada su otkriveni detalji slučaja. 

Tinejdžer čije ime nije javno objavljeno umro je sa samo 13 godina od srčanih bolesti. Svaki dan je do ručka unosio 2000 kalorija i već u dobi od tri godine težio je otprilike 33 kilograma, prenosi Yahoo News UK.

Dječak iz Manchestera navodno je uživao u satovima tjelesnog odgoja i drugim sportskim aktivnostima u školi, ali ga je u tome sprječavala majka koja je nastavnicima rekla da je njen sin “previše bolestan” da bi vježbao. Ipak, kad je tinejdžer sudjelovao u fizičkim aktivnostima u školi, profesore je molio da to ne kažu njegovoj majci.

2015. godine 13-godišnjak je hospitaliziran zbog srčanih problema kojima je pridonijela i njegova težina, navodi se u izvješću. U posljednjim tjednima života majka mu je i dalje nosila fast food.

Policija je ispitala slučaj, ali majka nije optužena niti je podlegla bilo kakvim sankcijama, piše New York Post, pozivajući se na informacije iz britanskih medija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara