Proljetna delicija: Krem juha od šparoga i špinata

Proljetna delicija: Krem juha od šparoga i špinata
123RF

SEZONA šparoga traje od ožujka, pa sve do prve polovice srpnja. I zelene i bijele jednako su ukusne, a iznimno zdrave. Donosimo vam recept za ukusnu krem juhu od ove nutritivno bogate namirnice.

Sastojci:

maslac

brašno

ulje

350g šparoga

glavica luka

dva češnja češnjaka

dvije pune šake špinata

700ml povrtnog temeljca

sol

Priprema:

Operite i očistite šparoge te ih narežite na polovice (odvojite vrhove od stabljiki).

Zagrijte maslac i malo brašna dok se ne zapjeni. Dodajte vrhove i kratko ih prepržite dok ne omekšaju. Maknite s vatre i pustite da se ohlade.

U lonac stavite sitno nasjeckan luk, stabljike šparoga i protisnuti češnjak te prepržite navedene sastojke od 5 do 10 minuta. Dodajte špinat i prelijte povrtnim temeljcem te pričekajte da zakuha. Ugasite vatru i izmiksajte štapnim mikserom u krem juhu.

Začinite solju i dodajte vode ako je juha pregusta. 

Ohlađene vrhove narežite i dodajte u juhu.

Servirati možete uz dodatak svježe kosanog peršina i kockica preprženog kruha.

Dobar tek!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara