Recept za uskršnja gnijezda koja će oduševiti klince i goste
PRIPREME za Uskrs su u tijeku. Ako još uvijek niste osmislili koji ćete desert pripremiti i servirati na blagdanski stol, možda inspiraciju pronađete u uskršnjim gnijezdima po receptu nutricionistice Jessice Sepel.
Njezina ideja oduševila je korisnike Instagrama zbog jednostavnosti pripreme. Osim toga, jelo je zdravo i vrlo efektnog izgleda.
Gnijezda je pripremila u dvije boje te objavila recepte za svaku varijantu.
Varijanta s maslacem od kikirikija (svijetla)
- tri žlice otopljenog kokosovog ulja
- četvrtina šalice glatkog maslaca od kikirikija
- tri žlice javorovog sirupa
- žličica ekstrakta vanilije
- pola šalice rižinih pahuljica
- šalica naribanog kokosa
- uskršnja jaja po izboru
Čokoladna verzija (tamna)
- četvrt šalice otopljenog kokosovog ulja
- tri žlice javorovog sirupa
- dvije žlice kakaa u prahu
- žličica cimeta
- pola šalice smeđih rižinih pahuljica
- šalica naribanog kokosa
Priprema:
Za svaku varijantu pomiješajte mokre sastojke pa dodajte rižine pahuljice i naribani kokos. Začinite smjesu s malo soli pa je žlicom slažite na papir za pečenje. Oblikujte gnijezda i malom žlicom utisnite sredinu u koju ćete staviti jaja po izboru.
Stavite gnijezda u hladnjak na minimalno 45 minuta. Kad se smjesa stegne, servirajte.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati