Roditelji ponizili mamu jer nije mogla izdvojiti 330 kuna za poklon učiteljici

Roditelji ponizili mamu jer nije mogla izdvojiti 330 kuna za poklon učiteljici
Foto: 123RF

KRAJ školske godine za neke je roditelje neugodan zbog neobičnog razloga. Naime, u nekim je razredima običaj skupiti novac i učiteljici zahvaliti zajedničkim darom roditelja. 

Međutim, jedna mama ostala je neugodno iznenađena iznosom koji su drugi roditelji predložili i odlučili skupiti.

“Odlučila sam sudjelovati, ali imam i druge troškove pa sam odlučila dati 200 kuna”, napisala je anonimna mama na roditeljskom forumu Netmums.

Međutim, mama koja je prikupljala novac za zajednički dar, javila joj se i jasno dala do znanja da je dogovoren iznos od 330 kuna po djetetu.

“Objasnila sam joj da mogu dati samo 200 kuna. Šokirala sam se kad mi je nakon nekoliko sati stigla poruka u kojoj je stajalo da to što sam učinila nije pošteno prema drugim roditeljima i da je stavljam u neugodnu poziciju te da će mi vratiti 200 kuna”, dodala je.

Idući je dan zbog toga odlučila pokušati pojasniti svoju situaciju.

“Zamolila sam je da o ovome ne razgovara s drugim mamama jer sam željela sa svima zadržati prijateljski odnos. Bila je uvrijeđena. Kad je shvatila da se nećemo složiti, rekla mi je da ima 45 godina i da ne treba ovakvu gnjavažu. Nikad se nisam osjećala tako šokirano i poniženo”, pojasnila je majka i pitala druge korisnike foruma kako bi reagirali na njenom mjestu.

Očekivano, većina smatra da je riječ o prevelikom iznosu za kupnju zajedničkog dara.

“Meni 330 kuna zvuči kao astronomski iznos i nikad ne bih tražila toliko novca. Uvijek bih radije rekla svima da daju koliko mogu jer čak i 50 kuna smatram pristojnim doprinosom”, napisala je jedna majka.

“Divim se učiteljima, to su fantastični ljudi, ali iskreno mislim da im više znači poklon od srca nego skupocjeni dar. Roditelji, birajte ono što vaša djeca smatraju prikladnim, čak i ako je to njihov ručni rad”, dodala je druga.

“Kao učiteljica se zgražam nad ovim. Lijepo da roditelji žele pokazati zahvalnost, ali ludo je trošiti toliko novca”, smatra treća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara