U samo par minuta skoro je kolabirao

U samo par minuta skoro je kolabirao

Foto: 123rf

MNOGI su roditelji barem jednom u životu bili u situaciji da razmišljaju o tome treba li uzeti dijete uredno zavezano u auto sjedilici sa sobom do kioska, dućana, ili da ga koju minutu ostave u automobilu. Bez obzira jeste li i vi jedni od tih i jeste li ikada ostavili dijete u automobilu, a da ste ga cijelo vrijeme imali na oku, ljeto je doba u kojoj je rizik pet puta veći nego inače. Na ljeto zatvoren automobil postaje sauna u samo nekoliko minuta, a da bi još jednom upozorili javnost na to  policajci Policijske postaje Forsyth County iz Georgie snimili su uznemirujući video koji jasno dokazuje da u samo nekoliko minuta autombil parkiran na suncu postaje po život opasno mjesto.

>>>Jezovit dokaz kako stradavaju djeca ostavljena u automobilima<<<

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dok su ga snimale kamere, policajac je sjeo u patrolno vozili parkirano na suncu i u samo par minuta živa je sa 34 Celzijevih stupnjeva narasla na 39 stupnjeva. U tom kratkom vremenu policajac se počeo jako znojiti, teško disati i postalo mu je zlo. Otkucaji srca udvostručili su se, a kamere i mobitel koje je imao sa sobom u automobilu prestali su raditi kako treba. Da je ostao još minutu-dvije u automobilu policajac bi počeo ozbiljno kolabirati, a zamislite onda kako bi se u tom zakuhanom paklu osjećalo malo dijete. Ostavljeno samo na nekoliko minuta. Baš tih nekoliko minuta radi kojih se roditeljima često ne da uzimati dijete sa sobom.


Policajci su ovim videom htjeli poručiti samo jedno – nikada, ali nikada ne ostavljate nikoga u vrućem, zatvorenom automobilu, a ako ikada i ugledate bespomoćno dijete kako sjedi samo u zatvorenom automobilu, čak i ako su mu roditelji ostavili prozor malo otvoren, zovite pomoć – odmah!

Nekoliko minuta može biti dovoljno da bude prekasno. Ako treba, djelujte i to odmah, jer ljudski život ne može se mjeriti s nikakvom materijalnom štetom koju možete napraviti ukoliko se odlučite spasiti dijete ili ljubimca iz zakuhanog automobila.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara