Vatrogasac otkrio zašto vrata dječje sobe nikada ne bi trebala biti odškrinuta

Vatrogasac otkrio zašto vrata dječje sobe nikada ne bi trebala biti odškrinuta
Foto: 123RF, Facebook

U slučaju požara u kući, jedna stvar bi mogla spasiti život vašoj djeci, a da toga možda uopće niste svjesni. Naime, neimenovani vatrogasac, koji je ujedno i sam roditelj, napisao je na Facebooku važno upozorenje.

“Kad su djeca mala, teško ih je uvjeriti da vrata soba trebaju biti zatvorena. Uvijek žele da su barem malo odškrinuta. U školama radim edukaciju djece i jedna stvar koju im uvijek objašnjavam je koliko je važno spavati u sobi sa zatvorenim vratima”, napisao je.

Kako bi bolje pojasnio svoju poantu, objavio je fotografije vrata. Jedna su potpuno crna, izgorena, dok su druga bijela. 

“Vlasnici kuće i pas su dobro. Ove fotografije su odličan primjer koliko je važno zatvoriti vrata kad spavate. Na obje fotografije nalaze se vrata spavaće sobe. Dok je vanjska strana potpuno uništena, unutrašnja djeluje neoštećeno. Vrata su, naime, bila zatvorena i tako zaštitila spavaću sobu i sav sadržaj u njoj”, dodao je.

“Da se kojim slučajem netko nalazio u sobi, zatvorena vrata bi mu spasila život. Uzrok požara još uvijek je predmet istrage, a vjeruje se da nije namjeran”, stoji u objavi na stranici vatrogasne postaje iz Cold Spring Harbora koja je postala viralni hit. Do sada je podijeljena skoro deset tisuća puta i prikupila je nešto manje od tisuću komentara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara