Znanstvenici su izračunali: Znate li koliko mame dnevno imaju vremena za sebe?

Znanstvenici su izračunali: Znate li koliko mame dnevno imaju vremena za sebe?
Foto: 123RF

PROSJEČNOJ mami sigurno se često učini kako nema ni sekundu vremena za sebe. To ni ne čudi kada se uzme u obzir da su razapete između djece, partnera, poslovnih i kućanskih obaveza. 

Ovo zanimljivo istraživanje provedeno za portal TVBed.com, obuhvatilo je gotovo dvije tisuće britanskih majki, a rezultati bi vas mogli pomalo iznenaditi.

Naime, pokazalo se kako prosječna majka dnevno za sebe može odvojiti tek skromnih 17 minuta u koje bi trebala uklopiti osnovnu higijenu, uživanje u hobijima, vježbanje ili bilo što drugo. I ne, spavanje se ne broji kao "vrijeme za sebe". 

Stvari postaju još šokantnije kada to preračunate na tjednu razinu. Naime, nakon što prosječna majka vrijeme potroši na brigu oko djece, kućanskih poslova i odlaska na radno mjesto, ostaje joj sat i pol tjedno koje može posvetiti sebi.

Također, istraživanje je pokazalo da čak 51 posto ispitanica tvrdi kako postoje tjedni kada nemaju ni minutu slobodnog vremena. Osim toga, dvije trećine majki istaknulo je da su kućanski poslovi i dalje nepravedno raspoređeni između njih i njihovih partnera. Istraživanje je pokazalo da one obavljaju gotovo 80% kućanskih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara