Mekani bubble kruh: Jednostavan, a kad se ispeče izgleda kao nacrtan
NAPRAVITE bubble kruh od loptica razne veličine, posebno je fora za doručak jer ga možete jesti sa slatkim, ali i slanim dodacima. Nije loš izbor ni kad vam dolaze gosti jer nije dosadan kao obični kruh. Kako ga napraviti? Slijedite ove korake:
1. DIGNITE KVASAC
Sirutku zagrijte da bude topla, pa pola prelijte preko razmrvljenog kvasca pomiješanog sa šećerom. Ostavite desetak minuta da se digne.
2. ZAMIJESITE TIJESTO
Brašno i sol promiješajte drvenom kuhačom, dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Najbolje je da krenete raditi tijesto u posudi, pa ga prebacite na pobrašnjenu površinu kad se počne raditi kugla. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite ga pokriveno čistom kuhinjskom krpom da se diže oko pola sata do 45 minuta.
3. OBLIKUJTE
Kad se digne, razdijelite ga u puno komada nejednakih veličine koje ćete oblikovati u loptice. Loptice stavite u nauljen lim za pečenje, ovdje je kao kalup poslužio lim za pečenje pizze. Nemojte ih staviti preblizu jer će još narasti. Svaku lopticu premažite žumanjkom koji ste pomiješali s mlijekom i posipajte sezamom. Pustite da se dižu oko pola sata.
4. ZAGRIJTE PEĆNICU
Upalite pećnicu da se zagrije na 220 stupnjeva, taman dok se loptice dižu.
5. ISPECITE
Pecite oko pola sata. Dobit će zlatnožutu boju.
Cijeli recept s točnim količinama sastojaka je OVDJE. Ako isprobate ovaj recept, svakako fotkajte i objavite u našoj Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati