Proljetna delicija: Krem juha od šparoga i špinata
SEZONA šparoga traje od ožujka, pa sve do prve polovice srpnja. I zelene i bijele jednako su ukusne, a iznimno zdrave. Donosimo vam recept za ukusnu krem juhu od ove nutritivno bogate namirnice.
Sastojci:
maslac
brašno
ulje
350g šparoga
glavica luka
dva češnja češnjaka
dvije pune šake špinata
700ml povrtnog temeljca
sol
Priprema:
Operite i očistite šparoge te ih narežite na polovice (odvojite vrhove od stabljiki).
Zagrijte maslac i malo brašna dok se ne zapjeni. Dodajte vrhove i kratko ih prepržite dok ne omekšaju. Maknite s vatre i pustite da se ohlade.
U lonac stavite sitno nasjeckan luk, stabljike šparoga i protisnuti češnjak te prepržite navedene sastojke od 5 do 10 minuta. Dodajte špinat i prelijte povrtnim temeljcem te pričekajte da zakuha. Ugasite vatru i izmiksajte štapnim mikserom u krem juhu.
Začinite solju i dodajte vode ako je juha pregusta.
Ohlađene vrhove narežite i dodajte u juhu.
Servirati možete uz dodatak svježe kosanog peršina i kockica preprženog kruha.
Dobar tek!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati