10 najčudnijih sladolednih okusa na svijetu

10 najčudnijih sladolednih okusa na svijetu

Foto: Instagram, Giphy

OVO nije članak za one slabijeg želuca.

1. Sladoled od krokodilskih jaja

Ova neobična poslastica dolazi s Filipina, a poanta je da ovaj sladoled sadrži manje kolesterola, odnosno više proteina od drugih.

2. Sladoled od majčinog mlijeka

Londonska slastičarnica The Icecreamists izazvala je pravu pomutnju, kada je u ponudu stavila ovaj sladoled, pod nazivom Baby Gaga. Kontroverzni sladoled nastao je od donacija mlijeka te limuna i mahuna vanilija s Madagaskara.

3. Sladoled od slanine

Mesnati sladoled, od kandirane slanine, nastao je kao eksperiment američkog kuhara i pekara Davida Lebovitza, u kombinaciji sa smeđim šećerom, cimetom, vanilijom i malo tamnog ruma. Njegov mesar ga je navodno obožavao.

4. Sladoled od konjetine

Ovaj okus stiže iz dalekog Japana, a prodaje se na tokijskim tržnicama, pod nazivom Basashi sladoled. Pa tko voli...

5. Sladoled od češnjaka

Sladoled koji ćeš vrlo vjerojatno htjeti preskočiti na prvom spoju, ali s vrlo zanimljivim sastojcima, kao što je naravno češnjak, ali i med. Sladoled se obično služi kao umak za glavna jela, kao što je npr. neki sočni odrezak.6. Sladoled od hobotnice

Za sve one koji vole ovo morsko stvorenje u tanjuru, tu je sladoled, poznat pod imenom Taco Aisu.

7. Sladoled od lignje

Ponovno se vraćamo u Japan, gdje možeš probati sladoled, čiji je glavni sastojak tinta od lignje. Tako je ovaj sladoled crne boje i izrazito kremaste strukture.

8. Viagra sladoled

Mala plava tabletica, dolazi i u ovom obliku, a svi zainteresirani za njega će morati potegnuti do Venezuele, točnije grada Meride.

9. Sladoled od ptičica

Torimi Caffe u Japanu drži ptičice kao dekoracije, ali tamošnji su kuhari dizajnirali i tri sladoleda, koji imaju okus kao njihovi pernati prijatelji. Nismo sigurne...

10. Eskimo sladoled

Oni slabijeg želuca neka jednostavno preskoče sastojke ovog sladoleda s Aljaske, a to su loj ili prerađene masti arktičkih životinja, poput jelena, losa i kitova, ulje od tuljana, kuhana riba i bobice, jer je dobro imati i malo voća sa svim tim mastima.
 

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara