5 stvari koje bi svaka žena trebala napraviti za sebe barem nekoliko puta godišnje

5 stvari koje bi svaka žena trebala napraviti za sebe barem nekoliko puta godišnje

Foto: 123 rf

ČESTO se kaže da su žene i majke superheroji iz stvarnog svijeta, i to s dobrim razlogom.

Radimo jednako naporno kao i muškarci, a uz to se brinemo za obitelj i prijatelje, radimo rasporede, čistimo, kuhamo i još uz sve to pokušavamo izgledati dobro.

U ženskoj je naravi da sebe stavljaju na drugo mjesto, iza potreba svoje obitelji i partnera, no svaka bi žena ponekad trebala biti malo sebična i ukrasti vrijeme samo za sebe!

Nemojte dozvoliti da vam prođe godina, a da barem nekoliko puta niste napravile ovo:

1. Profesionalna masaža


Da, izmasirati vas može i vaš partner, ali zaslužile ste da odvojite tip pola sata za sebe i u miru i ugodnom ambijentu dozvolite da vam stručnjak ukloni stres iz tijela i olakša bol u ramenima.

2. Profesionalno friziranje


Farbate se kod kuće, a frendica vam podšišava vrhove? Svaka žena dobro se osjeća kada ima lijepu frizuru pa nemojte izbjegavati termine kod frizera.

3. Kazalište, kino, izložba

Lako je prepustiti se životu kućanice i u jurnjavi za klincima i partnerom potpuno izgubiti sebe. Nekoliko puta na godinu dotjerajte se i izađite u kazalište ili u muzej s prijateljicom - vašoj se obitelji u tih nekoliko sati ništa neće dogoditi.

4. Napravite nešto o čemu ste oduvijek sanjali


To ne mora biti skok iz aviona - možete obojiti ogradu u toliko željenu nijansu, preurediti balkon ili krenuti na satove plesa. Spoznaja da smo napravili nešto što smo si priželjkivali puni nas energijom i osjećajem sreće.

5. Odspavajte dulje ili se barem izležavajte u krevetu do podneva


Mnoge majke ali i poslovne žene znaju pričati kako se godinama nisu pošteno naspavale. Barem nekoliko puta na godinu zamolite mamu, partnera ili prijateljicu da preuzme vaše obveze na nekoliko sati, isključite mobitel, i izležavajte se do podneva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara