6 pogrešaka koje radiš kad je krema za sunčanje u pitanju

6 pogrešaka koje radiš kad je krema za sunčanje u pitanju

Foto: Carpisa

MAZANJE zaštitnim faktorom možda nije zabavno, ali je nužno i ne smije se preskakati.

Ipak, većina ljudi ne koristi proizvode za sunčanje pravilno ili ih pak zaboravlja u ključnim trenucima...

Ovo je 6 najčešćih pogrešaka koje žene rade kad je zaštita od sunca u pitanju:

1. Mažeš se samo za plažu

Kad se sunčaš na plaži redovito se mažeš zaštitnim faktorom, no zato dopuštaš da ti leđa izgore na terasi u bircu ili satima razgledavaš grad bez trunke kreme na koži? Krema za sunčanje nije namijenjena trenucima koje provodiš sunčajući se već svakom izlaganju kože suncu pa je nikad ne zaboravljaj nanjeti.2. "Prvo ću dobiti ten bez faktora, a onda se drugi dio godišnjeg mazati kako spada"

Bravo! Ovo je gotovo siguran način da izgoriš na suncu i povećaš rizik od grozne bolesti. Ako želiš izgledati preplanulo za važan izlazak - nanesi malo bronzera. Zdravlje je ipak važnije od toga.3. Ne nanosiš dovoljno kreme


Kupila si divnu, skupu kremu s mirisom kokosa i sada je koristiš u minijaturnim količinama. Nažalost, to neće biti dovoljno da te zaštiti - za lice ti je potrebna krema u veličini kovanice od 2 kn, a za tijelo puna čašica za shooter.

4. Zaboravljaš važne dijelove tijela

Stopala, dlanovi, koža iza koljena...baš sve treba biti premazano kremom sa zaštitnim faktorom, a tek onda možeš uživati.5. "Moja krema je vodootporna, ne moram se ponovno mazati, čak ni nakon dva kupanja"

Još jedna velika pogreška. Na nekim kremama može pisati da su vodootporne no to, kao prvo, ne mora biti u potpunosti točno, a, još važnije - ne znači da zaštita traje satima. Namaži se svakih sat i pol do dva, bez iznimke.6. Koristiš staru kremu


Na svakoj bočici piše koliki je rok trajanja - 6, 8 ili 12 mjeseci od otvaranja poklopca. To znači da ne možeš koristiti kremu od prošle godine čak i ako nije promijenila miris ni teksturu. Jednostavno više ne djeluje dovoljno dobro.

POUKA: Nabavi dobru kremu, redovito se i pravilno maži i izbjegavaj boravak na suncu od 11-16 sati.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara