Anina seksi kuhinja: Put u kulinarski svijet neobičnih kombinacija
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote vas vodimo u svijet neobičnih kombinacija. Spojiti slatko i slano te ljuto i kiselo nije ništa novo, svjetski poznati restorani i kuhari preporučuju upravo ovakve kombinacije. Ako još niste, ovaj vikend je pravo vrijeme da ih isprobate i vi! U predjelu smo kombinirali dinju s pršutom, glavno jelo je kombinacija mesa i voćnog umaka a za desert vam donosimo fini sladoled od vanilije s bučinim sjemenkama. Dobar tek!
Ražnjići s dinjom i pršutom
Potrebno:
1 dinja
100 g pršuta
200 g mozzarelle
2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Dinju ogulite i očistite te narežite na kockice. Mozzarellu poparite i prelijte maslinovim uljem. Na drvene štapiće nanižite mozzarellu, rolicu pršuta i dinju. Ponovite dok imate sastojaka. Vaši hladni ražnjići su spremni.
Svinjetina u umaku od brusnice
Potrebno:
4 svinjska kotleta
češnjak
300 ml umaka od brusnice
2 žlice smeđeg šećera
1 žličica đumbira
½ žličice muškatnog oraščića
250 g mrkve
1 žličica kukuruznog brašna
Priprema:
Svinjske kotlete pospite sa usitnjenim češnjakom, možete koristiti i onaj u prahu te ostavite po strani. U tavi zagrijte smeđi šećer, umak od brusnice, muškatni oraščić, đumbir i malo dvije velike žlice vode. U veliku vatrostalnu zdjelu poslažite na trakice narezane mrkve, zatim kotlete te žlicom rasporedite umak od brusnice po svakom od njih. Pokrijte i pecite oko 45 minuta na 190 ° C. Kada se kotleti ispeku, poslužite ih tako da mrkve pospete po njima a preostali umak doradite u tavi sa žlicom kukuruznog brašna i malo vode. Kotlete pospite gustim umakom i dekorirajte peršinom.
Sladoled s bučinim uljem
Priprema:
4 žlice oguljenih bučinih koštica
4 žlice bučinog ulja
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati