Anina seksi kuhinja: Zapečene tikvice s mesom i neobičan kolač od limuna
Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, nadamo se da već uvelike uživate u ljetu ili se barem spremate na zasluženi godišnji. Mi vam i ove subote donosimo fine i brze recepte kojima možete razveselite goste, bolju polovicu ili samu sebe. Za glavno jelo odabrale smo zapečene tikvice punjene mljevenim mesom, a za desert zanimljiv kolač od limuna i jogurta koji možete poslužiti uz marmeladu od smokava. Dobar tek!
Zapečene punjene tikvice
Potrebno:
500 g junećeg mljevenog mesa
5 tikvica
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
1 žlica svježeg peršina nasjeckanog
1 jaje
1 dcl juhe
15 dag naribanog sira
Priprema:
Tikvice operite i odrežite dio s peteljkom, prerežite po dužini. Svakoj polovici žličicom izdubite sredinu, koju ćete sačuvati. Izdubljene polovice poredajte na nauljen lim za pečenje. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak te ga prodinstajte, dodajte mljeveno meso i miješajte dok ne potamni. Dodajte sredinu tikvica, začinite vegetom ili začinima po želji. Poklopite i pustite da se dinsta pola sata. Popaprite, dodajte peršinov list i na kraju jaje pa tom smjesom punite polovice tikvica. Pospite ribanim sirom i podlijte s juhom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 min na 200°C, dok sir ne porumeni. Poslužite uz salatu.
Kolač od limuna s maslinovim uljem
Potrebno:
korica i sok dva limuna
200 g šećera
120 ml jogurta
3 jaja
150 ml maslinovog ulja
220 g brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žličice sitno sjeckanog svježeg ružmarina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C i obložite kalup papirom za pečenje. Naribanu koricu limuna prstima utrljajte u šećer tako da šećer poprimi aromu limuna. Pomiješajte limunov sok, jogurt, jaja i maslinovo ulje. U drugoj posudi pomiješajte preostale sastojke pa ih lagano miješajući dodajte u mješavinu tekućih sastojaka. Pecite 50 min, dok ne porumeni.
Psst! Ana nosi divan jednodijelni badić brenda Lisca!
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati