Boja njegovih očiju otkriva tajne njegovog karaktera

Boja njegovih očiju otkriva tajne njegovog karaktera

Foto: Esquire

SLJEDEĆI put kad izađeš s njim na spoj, pogledaj dobro boju njegovih očiju.

Čini se da se s razlogom kaže kako su oči ogledalo duše, a boja njegovih mogla bi ti otkriti ponešto o njegovoj osobnosti. Brojna istraživanja pokazala su tu povezanost, a mi otkrivamo što koja boja otkriva o njemu.
 
1. Plave
 
Ova boja povezana je s mladošću i nevinošću. Tamnije plava otkriva jednu strastveniju crtu, dok svijetlo plave oči ukazuju na mirniju prirodu. Također, stručnjaci su ovu boju povezali s nižom razinom agresije, ali i samopoštovanja. No, to ne znači da od jednog takvog ne možeš očekivati "iznenađenja". Takvi su dečki često vrlo koketni i bolji strateški mislioci od ostalih. Također, privlače ih plavooke cure, dok ostale boje ne pokazuju takve sklonosti.
 
2. Smeđe
 
Prema istraživanju jednog praškog sveučilišta, muškarci sa smeđim očima su nježniji i pouzdaniji od bilo kojih drugih. Najčešća boja očiju također je povezana s odanošću, ali i samopouzdanjem, odlučnosti i pogonom. Upravo zato ne čudi podatak da većina uspješnih i bogatih ljudi ima smeđe oči, otkriva Cosmopolitan. Zanimljiv je podatak i da muškarci s ovom bojom očiju više spavaju od ostalih i to u prosjeku dva sata te imaju velike probleme s razbuđivanjem.
 
3. Zelene
 
Ova boja očiju puno je rjeđa nego smeđa i plava pa se često muškarci s takvom bojom smatraju vrlo tajanstvenima. Što se tiče privlačnosti, dečki prolaze jako dobro, jer imaju visoku razinu energije i libida. Također, zelene oči povezuju se sa spontanošću te maštovitošću i kreativnošću. No, druga strana njegove spontanosti povezana je s tim da je za njega vrlo teško biti pouzdan. Njegova volja za životom i oduševljenost svime što želi vidjeti i napraviti, mogli bi upoznavanje s njim učiniti kompliciranim, ali s jednim takvim nikad nije dosadno.
 
4. Tamne
 
Tamne oči mogu varirati, prema zelenoj ili smeđoj, ovisno o svjetlu. Ovo posljednje vezano je uz spontanost i zabavu, dok elementi zelene ukazuju na nastašnu stranu. Smeđi elementi također ukazuju na njegovu pristupačnost. Uz to, tamne oči znak su empatije prema drugima, što nikad nije loša stvar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara