Čari jutarnjeg seksa

Čari jutarnjeg seksa

Foto: Vogue

NE biste vjerovali, ali "zornjak" ima više blagodati za vaše zdravlje, nego seks u bilo koje drugo vrijeme...

Većina parova prakticira seks između 23 sata navečer i 1 sat ujutro. Međutim, jutarnji seks dat će više blagodati vašem tijelu i duši. Pozitivna stvar je i što jutarnji seks potiče intimnost i emocionalnu bliskost na početku dana, a osim toga popravlja raspoloženje zbog povećane razine serotonina, hormona sreće.
 
Ljepši ten i jača kosa
 
Orgazam tijekom jutarnjeg seksa povećat će razinu estrogena u krvi, zbog čega dolazi do poboljšanja cirkulacije i smanjenja razine testosterona, što povoljno djeluje na vašu kožu i kosu.
 
Povećana plodnost
 
Dokazano je kako učestali jutarnji seks poboljšava kvalitetu sperme i povećava plodnost kod žena, što povećava izglede za oplodnju.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prevencija kardiovaskularnih bolesti
 
Studija na Sveučilištu u Belfastu pokazala je kako jutarnji seks protektivno djeluje na zdravlje srca i krvnih žila, posebno kod muškaraca. Jutarnji seks je dobra tjelovježba, a osim toga i smanjuje razine kortizola, hormona stresa, koji inače povećava rizik nastanka inarkta.
 
Jačanje imuniteta
 
Za vrijeme jutarnjeg seksa najveća je produkcija imunoglobulina A, a to su protutijela koja organizam štite od infekcija. Ljudi koji redovito prakticiraju jutarnji seks imaju i do 30 posto više razine imunoglobulina A u krvi.
 
Izvor: Cosmopolitan
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara