Četiri vještine potrebne za brak

Četiri vještine potrebne za brak

Foto: weheartit

PRIJE nego što dobiješ vozačku, moraš naučiti voziti auto, a iako ti za brak ne treba gotovo nikakav papir (osim dozvole), u njega je dobro ući tek kada si ovladala ovim vještinama:

Emocionalna samokontrola

Mnogi brakovi propadaju upravo zbog nedostatka samokontrole. Ako se znaš kontrolirati, znati ćeš da je koji put bolje prešutjeti neku sitnicu i ne dizati paniku oko svega. Ova je vještina iznimno važna za održavanje mira u kući.

Komunikacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričanje i komuniciranje nisu ista stvar: Možeš pričati i ne reći ništa, a ako znaš dobro komunicirati i imaš takta dok to radiš, s par riječi možeš napraviti veliki učinak. Uvijek je lakše natjerati muža na suradnju ako znaš što reći, kako to reći, i kada.

Rješavanje konflikata


Svaki par ima neke konflikte koje mora riješiti. Neki će se parovi svađati jer će svaki partner inzistirati na svojem načinu, a oni drugi, pametniji će shvatiti da je konflikte i razlike u karakteru najbolje riješiti kompromisom. Ako očekuješ da se on mijenja, moraš se i ti promijeniti, kako bi sve bilo pošteno.

Pozitivnost

Sve loše stvari djelovati će bolje ako uneseš malo pozitivnog razmišljanja. Probleme možeš gledati sa crne strane i učiniti ih još većima, ili ih jednostavno možeš uništiti dobrim stavom. Jednom kad svladaš tehniku pozitivnog razmišljanja, sve ćeš rješavati s lakoćom, a problemi će na dnevnoj bazi biti sve bezazleniji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara