Dnevnik gradske cure: Poljubac iz pakla

Dnevnik gradske cure: Poljubac iz pakla

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

PRVI poljubac je najbolji dio svake veze. Njega uvijek zapamtimo (osim ako je netko prije toga dijelio besplatnu rakiju, ali tad vjerojatno postoje slike). Iščekivanje je uvijek najslađi dio, a kad dočekaš, postoje dvije opcije - ili ćeš htjeti još, ili si moja frendica Tea koja je već tri puta naletjela na tipa koji se jednostavno NE ZNA ljubiti. Što je najgore, za ovim tipom je patila 2 i pol godine, i onda, kada se napokon počeo događati Disney trenutak koji je toliko dugo zamišljala, tip joj je polizao cijelu facu. Ona je očekivala francuski poljubac, on je izveo nešto što je više ličilo na francusku invaziju na Rusiju.

Prvi poljubac je najslađi (je izmišljotina)


Na putu do doma, nakon kave na kojoj mi je opisala svaki detalj svojeg odvratnog ljubljenja, počela sam se prisjećati svog prvog poljupca ikad. Ako ne računamo onaj u vrtiću kad smo se moj "dečko" i ja zaletjeli jednu u drugo i dali si pusu ko u Santa Barbari, moj prvi pravi poljubac je bio na ljeto između sedmog i osmog razreda. Imala sam 49 kila, metalni fiksni aparatić i općenito sam bila seksi kao komad stiropora. Bila sam zaljubljena u najljepšeg dečka na svijetu - zvao se Igor, imao je plavu talijanku i izgledao kao Nick Carter iz Dubrave. I on je bio zaljubljen u mene - za stvarno, ne samo u mojoj glavi kao danas Matthew McConaughey. Kada me jedno popodne pozvao da se nađemo na zidiću kraj igrališta, znala sam da je ozbiljno. Pitao me za furanje, onako lijepo, kako to znaju klinci od 14 godina a muškarci od 28 više baš i ne. Pogledala sam ga u oči i rekla: "Pffff, neću, kaj ti je!" - i sutradan prohodala sa njegovim najboljim frendom Ivanom koji mi je bio odvratan (logika koju imam jer me mama očito bacila na glavu kad sam bila mala). Odveo me na zidić (to je očito bilo in-mjesto za ljubav) i poljubio - nisam znala šta da radim s tim ljigavim pužem koji mi je gmizao u ustima, a još mi je manje bilo jasno zbog čega svi toliko pizde oko tog ljubljenja kad je odvratno. Kad je skužio da mi je to vjerojatno prvi poljubac, to me i pitao, a ja sam, frajerica, mrtva-hladna (ko i metal u mojim ustima) rekla: "Normalno da nije, ljubila sam se već puno puta. I pod vodom i sve". Jer kad nekom kažeš da si se ljubio pod vodom, onda mora da govoriš istinu. Prekinuli smo tjedan dana kasnije jer je on u stvari bio zaljubljen u Mariju čija je sestra Tamara u međuvremenu prohodala s Igorom, a ja i moj aparatić smo ostali prepušteni sami.

Koliko je to uopće bitno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ivan se užasno ljubio, što mi nije ni smetalo jer mi se nije ni sviđao i to mi je samo olakšalo prekid, ali Tea je imala malo veći problem. Ovo je tip u kojeg je zaljubljena već 2 i pol godine. Tip koji je zbog nje prekinuo 4-godišnju vezu. Tip koji je zgodan, pametan, i po svemu idealan za nju. I ljubi se kao razdragani pas koji nije vidio svog vlasnika nekoliko dana. Poljubac možda zvuči kao mala stvar, ali uopće nije - Julia Roberts se u filmu Zgodna žena ne ljubi sa mušterijama baš iz tog razloga - jer je poljubac nešto intimno, posebno, predivno. I u Teinom slučaju, toliko mokro da ga treba uvrstiti u elementarnu nepogodu. Kad smo klinci, lako nam je reći nekome da se loše ljubi - najčešće to ni ne kažemo, samo prestanemo pozdravljati dečka na hodniku i do velikog odmora je stvar riješena. Tea ima izbor između 2 jednako grozne stvari: Nastaviti se ljubiti sa njim i zaudarati na slinu po cijele dane, ili još gore - obavijestiti 28-godišnjeg muškarca  da se krivo ljubi. Razgovor koji je otprilike ugodan kao onaj kad djetetu objašnjavaš što je masturbacija. Ili dečku da klitoris nije ono kroz što pišamo.  Kad smo klinci, sasvim je ok ostaviti nekog jer se loše ljubi - to je jedino što očekuješ od njega, i ako to ne napravi kako spada, loše ljubljenje postaje dovoljno dobar razlog za prekid.  To bi prošlo i na sudu. A što kad smo stariji? Je li važno da se tip uz sve ostale kvalitete još i dobro ljubi? Ako ima sve ostalo, koliko je to uopće bitno?

Možete poljubiti smradoženju

Jednom sam ostavila tipa jer se loše ljubio - nije se toliko loše ljubio, koliko mu je jezik imao okus po peleni koju je netko ostavio na plaži i zalio jogurtom, zapalio, bacio u more, osušio, prokleo starim egipatskim prokletstvom i držao kraj zvučnika kroz koji je vrištao Thompson + ukiseljeni sir. I tramvaj. Uglavnom, nije bilo fino. Ostavila sam ga. Nisam mu rekla zašto da ga ne povrijedim (i da ne puhne prema meni  jednom za kraj).  Ali on je bio ekstremni slučaj, i nije mi se previše sviđao. Tea je za ovim tipom luda. Ak Rihanna može dat šansu tipu koji ju je premlatio, i Tea može pričekati neko vrijeme. Ak ništa drugo, barem će imati hidratizirano lice.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara