Dnevnik gradske cure: Valenti-NE-ovo (vodič za darove)

Dnevnik gradske cure: Valenti-NE-ovo (vodič za darove)

Foto: Filip Dizdar, Ilustracija Index

VALENTINOVO stiže. Dan kad nije dovoljno da samo volimo nekoga, nego moramo i kupiti poklon koji to dokazuje. Osobno nisam ljubitelj te tradicije (možda zato što mi je bivši na Valentinovo kupio tenisice i tražio dvije trećine novca natrag jer je to pošteno), ali vjerujem da može biti lijepo, čarobno, i ostale riječi koje portali za grupne popuste pišu na svoje ponude. "Provedite čarobno Valentinovo u romantičnom Auschwitzu" - ne funkcionira. Ove subote sam sa frendom kupovala poklon za Valentinovo njegovoj novoj curi. Da nisam bila s njim, dobila bi Bananko i čarape, što je super poklon ako želiš prekinut s njom a nemaš joj muda reć. Da se razumijemo, Bananko je super stvar, ali i žarulja je super stvar pa ju nećeš poklonit za Valentinovo. Poučena razmišljanjem svog frenda, složila sam listu stvari koju NE poklanjat za Valentinovo. Ikad. Ni tad. Cure, pokažite ovaj popis svojim dečkima:

Usisavač

"Čak ni onaj super dizajnirani ljubičaste boje koji čisti bolje i tiše od drugih?" - pitao me moj Bananko frend. NE. Usisavač poklanjaš ženi zato što je srijeda i bio si u prolazu pored dućana s kućnim aparatima i bio je na sniženju. Ne zato što je valentinovo. Iznimka: Usisavač možeš pokloniti jedino ako sam misliš usisavati sljedećih godinu dana. Onda je romantično. I čudno. Ali romantično.

Karte koje ne želi

"Ljubavi, kupio sam ti karte za Beyonce" - može. "Ljubavi, kupio sam nam karte za sve Dinamove utakmice/prvenstvo u kickboxingu/nešto drugo što ja volim a ti ne ali to je "za nas" pa je ok" - ne. Ako već idemo nekamo zajedno, to mora biti nešto na što oboje želimo ići. Zamislite da vam žena pokloni karte za čitanje poezije na tematiku "Jedi, moli, voli". Ista stvar.

Bon za nešto

Nemate ideju? Poklonite najbolji poklon - BON! Mnogi muškarci će pasti na ovaj lijepi marketinški trik koji su smislili muškarci. "Zašto da joj ja odaberem sam i riskiram da joj se ne svidi, kada mogu samo kupiti bon i uštediti vrijeme?" Mi ne želimo savršen poklon (ok, želimo), mi želimo znati da ste se potrudili. I razmišljali o nama. Žena onda može reći: "Zašto da se ja seksam s njim i riskiram da mi se ne svidi kada mogu to napraviti sama i uštediti vrijeme?" Možda se čini kao čudna usporedba, ali u srži je ista stvar.

Knjiga za samopomoć

Ovo je najgora opcija. Postoje dvije mogućnosti: Prvo, žena je sasvim normalna i knjigom joj šaljete poruku da nije, što je loše, ili drugo, žena je luda i upravo ste joj rekli da je luda. Što se ne radi. Pogledajte film Misery. Ludoj ženi ne govoriš da je luda. Koji god da je slučaj, velike su šanse da će poludjeti kad vidi poklon.

Jeftin nakit

Moja frendica je prošlo Valentinovo dobila prekrasnu narukvicu iz Guessa, ili joj je barem bivši htio prodati tu priču. Mali problem, na narukvici je pisalo: Guss. I još se pokušavao izvući da je to tipfeler. Nismo materijalistice i većina će nas biti sretna ako ste sami odabrali nešto lijepo, ali lijepo vas molimo, izbjegavajte stvari na kojima piše: Dolce&Banana, Armando ili Chenal, ako ikako možete. P.S. Narukvice od konca na kojima je izvezeno naše ime se ne računaju kao nakit (nakon desete godine). Ni tvoje ime na zrnu riže. To nije bilo aktualno ni kad je bilo aktualno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masaža - kod nekog drugog

Masaža je super poklon. Genijalan. Divan. Za tetku koju nisi dugo vidio pa joj poklanjaš to jer je simpatično i ugodno. Nije to ni loš poklon za curu, ali za Valentinovo je ipak bolje da dobijemo masažu od vas. Ili vašeg zgodnog prijatelja koji je maser. Ali ipak, preferiramo ruke vlastitog dečka.

Bombonjera

Ne govorim o onim finim, super-kul bombonjerama s reklama, govorim o onim socijalističkim, starim bombonjerama koje se zovu Gordana ili Slatka Jugoslavija - kandirani užitak za prijatelje. Meni je bivši poklonio bombonjeru koja je već bila otvorena - nije najbolji način za osvojit djevojku.

Čestitka

Čestitke u principu nisu problematične kao poklon za Valentinovo. Pogotovo ako ju napišete vlastoručno, i ubacite neke dirljive riječi zbog kojih ćemo se skinuti na licu mjesta i rekreirati vašu najdražu porno scenu. Problem je u već napisanim čestitkama koje se brzo rasprodaju za Valentinovo, a vi u dućan uđete 2 sata prije spoja pa kupite nešto na čemu piše: "Dragoj osobi, od srca, čestitke za (ubaci događaj)". Moja frendica je jednom od dečka dobila čestitku na kojoj joj se čestita što se krstila. Hajfajv!

Dezić

Svakoj ženi treba dezodorans. I ulošci. I tamponi. I ginekološki pregled jednom godišnje. I svakoj ženi treba dečko koji će znati da se ovo ne poklanja. Nikad. Parfem - da. Dezić - ne. Time šaljete poruku da smrdi, što nije najbolji način za upucavanje. Osim ako imate fetiš na smrad, onda sam se zabunila. Pardon.

Kaktus

Super poklon za Anu iz 6.C koja vas je pozvala na roćkas i totalno ćete ju poljubit kad ćete se igrat Semafora. Ako ste već bili na maturalcu, prestari ste za poklanjanje kaktusa. Osim ako je kaktus u obliku srca onda pliz nabavite i meni jedan.

Vaga

Želite umrijeti?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara