Do kojih sve problema može dovesti laganje na Facebooku?

Do kojih sve problema može dovesti laganje na Facebooku?

Foto: weheartit

LAGANJE na Facebooku postalo je uobičajena stvar.

 A ako to radiš i ti, možda ćeš nakon ovoga dobro razmisliti. Naime, otkriveno je kako laganje na Facebooku može izazvati paranoju i memorijske probleme.
 
Anketa je otkrila da čak 2/3 korisnika ove društvene mreže iskrivljuju istinu o sebi na svojim profilima - od malih laži do puno većih izmišljotina. Petina ljudi između 18 i 24 godine, otkrila je kako njihovi profili nemaju nikakvu sličnost sa stvarnošću.
 
No, laganje može izazvati veliku napetost, s obzirom da korisnici pokušavaju držati korak s lažima, odnosno živjeti život kakvim ga prikazuju. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Psiholog Richard Sherry otkriva kako je želja za predstaviti se u najboljoj verziji razumljiva, ali sa sobom može donijeti velike probleme. "Tamna strana takvog ponašanja na društvenim mrežama jest da se čovjek može duboko izgubiti ili negirati ono autentično, ono što on jest, do te mjere da ne može više prepoznati iskustvo, svoj glas, memoriju ili čak pogled na sebe", otkrio je za MSN te dodao.
 
"Kad se to počne događati, osjećaj krivnje i gađenja prema sebi može stvoriti kognitivnu zamku otuđenja pa čak i osjećaj isključenja te paranoje."
 
Što kažete na rezultate?
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara