Iskoristi ostatke riže: Ukusni popečci sa špinatom i sirom

Iskoristi ostatke riže: Ukusni popečci sa špinatom i sirom

Foto: Pinterest

OVAJ odličan i jednostavan recept pomoći će ti da iskoristiš ostatke riže, a naravno, možeš skuhati i svježu rižu posebno za ovo jelo.

Za ovo jelo je bolje koristiti rižu kratkog zrna te je skuhati da bude malo ljepljiva, ali ne i prevodenasta.

Neodoljivi popečci odličan su prilog uz sve vrste mesa, a vegetarijanci ih mogu jesti i zasebno, uz omiljenu salatu.

Što ti je potrebno?

- riža (šalica riže)

- 8 žlica špinata (svježeg ili zamrznutog, fino nasjeckanog)

- pola glavice luka, fino nasjeckane

- 100 g naribanog polutvrdog sira

- 1 jaje

- malo brašna

- prstohvat soli

- malo papra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomena: slobodno stavite više ili manje sira i špinata - po vašem ukusu.

Postupak:

1. Skuhaj rižu i pusti je da se ohladi. Možeš iskoristiti i rižu od prethodnog dana.

2. U tavici na malo ulja popeci fino sjeckani luk, a zatim dodaj smrznuti ili svježi špinat te prži minutu do dvije.

3. U zdjeli dobro pomiješaj rižu, špinat s lukom, ribani sir, začine i 1 jaje.

4. Rukama kreni raditi kuglice i zatim ih spljošti u sredini (kao da radiš mini pljeskavice). Pažljivo ih polaži na tanjur ili pladanj.

5. Nemoj brinuti ako se smjesa lagano raspada, kasnije će je izvana spojiti brašno.

6. Stavi na 15 minuta u frižider.

7. Izvadi iz frižidera te u odvojeni tanjur stavi brašno.

8. Zagrij ulje na tavi te kreni svaku okruglicu pažljivo zavaljaj u brašno te formiraj do kraja i stavi na tavu da se peče.

9. Peci na svakoj strani 3 minute kako bi dobili zlatnu boju.

10. Posluži uz majonezu u koju si stavila desetak kapi limunova soka i začinsko bilje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara