Jasno i glasno: Kako postići da te dečko sluša - i čuje!

Foto: Screenshot Youtube

"MUŠKARAC će iznijeti smeće iz kuće - nema potrebe da ga žena na to podsjeća svakih 6 mjeseci" - citat koji u sebi ima i previše istine. Muškarci i žene razmišljaju na različiti način, komuniciraju potpuno drugačije, i čuju stvari drugačije. Zato se često događa da žena nešto kaže, a muškarac ju uopće ni ne sluša. Ok, sluša ju, ali ju ne čuje. Ako želiš da te tvoj dečko stvarno čuje, ovo su mali trikovi kojima ćeš to postići.

Sjedni pored njega
 
Kada idemo pričati o nečemu važnom, želimo pričati oči u oči, ali znanstvenici kažu da to uopće nije pravi pristup kada je u pitanju razgovor s muškarcem. Oni taj način shvaćaju kao konfrontaciju, pa se povlače u sebe. Ako želiš razgovarati s njim, a ne želiš da se povuče, sjedni pored njega i pričaj bok uz bok, bez puno gledanja ravno u oči. Tako će mu biti lakše, a veće su šanse da će poslušati nešto što mu imaš za reći.
 
Ugasi TV
 
Žene i multitasking su dobri prijatelji. Muškarci i multitasking su najgori neprijatelji. Ako mu ti nešto pričaš, a iza je upaljen TV, zaboravi na bilo kakav učinak razgovora. Dovoljno je da dva, tri puta baci oko na utakmicu i neće čuti niti jednu riječ koju si mu rekla.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drži se činjenica
 
Muškarci slušaju i procesuiraju razgovor desnom, logičnom stranom mozga, što znači da iz razgovora izbacuju bilo kakve nepotrebne informacije. To znači da će, ako previše ideš u detalje i kompliciraš, on zaboraviti i bitno i nebitno, što znači da od razgovora neće biti puno koristi. Reci što želiš, kratko i jasno.
 
Reci što misliš
 
Nemoj očekivati da će on iz govora tvog tijela znati pročitati što si htjela reći, jer neće. Kaži točno što želiš, točno što misliš, i budi sigurna da si bila sasvim jasna. Oboje ćete biti zadovoljni ako tako postupite.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara