Kako da ostaneš motivirana svaki dan?

Kako da ostaneš motivirana svaki dan?

Foto: Guess

UZ ovih nekoliko savjeta, s tim nećeš imati problema.

1. Zdravlje
 
Ovdje sve počinje. Upravo zato, pazi kako se odnosiš prema svom tijelu. Odmah ujutro započni dan sa čašom vode te se pobrini da tu radnju ponoviš još nekoliko puta tijekom dana. Nemoj preskakati doručak, koliko god bilo teško ranije ustati, jer će ti zdrav doručak pripremiti tijelo na sve izazove koji ga čekaju. Vježbaj barem tri puta tjedno, jer tjelovježba dokazano podiže razine energije, poboljšava raspoloženje i smanjuje stres. Također, nemoj zaboraviti ni na kvalitetan san, minimalno 7 sati dnevno. Kad si odmorna, imaš još više energije za stvari koje te čine sretnom.
 
2. Planiranje
 
Planiranje unaprijed, odličan je način da si uštediš vrijeme, koje kasnije možeš potrošiti na sebe i opuštanje. Prema tome, pokušaj večer prije sastaviti listu 3 stvari koje moraš/želiš obaviti sutra i kreni odmah ujutro. Jesi li već čula za pravilo 50/10? Ono podrazumijeva 50 minuta rada na zadacima te 10 minuta odmora, kako bi obnovila zalihe energije. Dok navečer prije spavanja sastavljaš popis obaveza za drugi dan, razmisli i nekoliko minuta o tome što si danas mogle brže i bolje obaviti, kako bi znala za ubuduće.
 
3. Učenje
 
Tu prije svega mislimo na čitanje knjiga, časopisa, surfanje internetom i slično. Sve će to na svakodnevnoj bazi, na tebe djelovati inspirativno, a to je upravo ono što trebaš. Uvijek budi u toku i uči o stvarima o kojima ne znaš previše.
 
4. Stvari koje te čine sretnom
 
Vrlo je važno da svakodnevno odvojiš koliko god možeš vremena za drage ljude, kućne ljubimce ili svoje omiljene hobije. Znamo koliko to može biti teško, no uvijek se može naći malo vremena za takve stvari. Također, neka tvoje radno mjesto uvijek bude čisto i uredno. Više je puta dokazano da uredan radni stol itekako može potaknuti kreativnost i motivaciju. S druge strane, papirima zatrpan stol može lako stvoriti kaos i u tvojoj glavi. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara