Kako do posla iz snova

Kako do posla iz snova

Foto: Vogue

NEOVISNO o tome koji posao smatrate idealnim, kako biste što lakše do njega došli, bitno je imati dobru taktiku...

Ispletite mrežu
 
Bez obzira na to koji je vaš posao iz snova, teško da ćete pronaći oglas s natječajem raspisanim za njega. Bitno je stvoriti mrežu kontakata koji vam mogu pomoći u približavanju poslu. Strateški odaberite osobe koje bi vam mogle pomoći u napredovanju i potrudite se dobiti barem nekoliko minuta njihovog vremena. Kada jednom dođete do njih, nastojte ostaviti što bolji dojam, čak i ako oni trenutno ne traže zaposlenika. Zapamte li vas, velika je vjerojatnost da će vas preporučiti nekome ili vam se javiti kada im bude potrebno.
 
Odvojite posao od emocija
 
Ne smijete dopustiti da vas odbijanja i loše kritike pogode. Iako je takve situacije teško ne doživljavati osobno, bitno je da razvijete odlike pravog profesionalca - onoga koji ostaje smiren i razborit čak i u teškim situacijama. Ako je netko nekad i bio razočaran vašim postupcima, s vremenom će vaš profesionalizam dobiti na cijeni.

Pametno s novcem
 
Odredite svoje prioritete i ako vam je karijera na prvom mjestu, nastojte uštedjeti barem nekoliko plaća kako biste imali sigurnost ukoliko nešto krene po zlu. Jednom kada dođete do posla iz snova, moći ćete si priuštiti puno lijepih stvari, no dok put prema poslu iz snova traje, nekih se stvari morate odreći. Čak i ako vam sve bude išlo po planu, novac se neće pokvariti i uvijek ćete ga imati u što uložiti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavite si ciljeve
 
Osim što je bitno da si postavite ciljeve, bitno je i da ste svjesni svega što je potrebno proći da biste došli do posla iz snova. Niti jedna velika karijera nije nastala bez muke, pa neće niti vaša. Važno je samo da se ne date smesti i da pomno planirate svaki korak koji će vas približiti vašem krajnjem cilju.

Uživajte u blagodatima života
 
Doslovno! Uživajte u svemu što vam život pruži. I u slobodnim trenucima, i u hrani. Veliki karijeristi cijene one koji se znaju opustiti kada je potrebno i koji znaju uživati u životu. Budete li opuštenu uživali u svim jelima na poslovnoj večeri, dobit ćete puno više bodova od osobe koja priča isključivo o poslu i koja k tome odbija jesti sve osim salate.
 
Izvor: Cosmopolitan
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara