Kako održavati kilažu unatoč svakodnevnim napastima
Foto: Shutterstock
ŠTO su dani hladniji, to se manje krećemo i više jedemo. No, uz toliki izbor hrane zaista je teško odoljeti i ne probati sve što nam se nudi. Ekipa iz Marie Claire časopisa porazgovarala je s Triciom Williams, njujorškom nutricionisticom, koja je sastavila plan kojeg se trebaš držati tijekom sezone:
Izbaci 100-200 kalorija iz svakodnevnog doručka/ručka
Ovo je vrlo jednostavno i gotovo bezbolno. Umjesto kave s mlijekom popij samo kavu ili umjesto čipsa pojedi voće. Ukratko - sve nezdravo zamijeni sa zdravim, barem onoliko koliko možeš.
Udaraj gdje najviše boli
Ono što izgleda najbolje, vjerojatno i najviše deblja. Naiđeš li na neodoljive kolačiće, hrabro reci "ne".
Mali tanjur
Podrazumijeva se da moraš jesti i da ne smiješ biti gladna, no opet - pripazi na porcije. Umjesto da posegneš za velikim tanjurom, uzmi onaj manji. Trudi se ne napuniti ga do kraja. Garantiramo ti da ćeš nakon određenog vremena ovu metodu zavoljeti.
Večeru ne moraš pojesti uvijek
Tijekom dana pojedeš otprilike 1500 do 1800 kalorija, stoga pred kraj dana slobodno konzumiraš nešto lakše i primamljivije, poput dvije čaše vina, par kockica čokolade ili kolačića kojeg cijeli dan priželjkuješ. Počasti se, zaslužila si.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati