Kako se nositi s problemima na pravi način

Foto:

U DANAŠNJE vrijeme život mnogih ispunjen je stresom, međuljudskim odnosima koji nas ne ispunjavaju, svaka sitnica čini nam se kao teško rješiva stvar. Ima li tome lijeka? Itekako. Samo trebaš naučiti kako ovladati sobom na pravi način i to prenijeti iz teorije u praksu. Donosimo listu stvari koje ne bi trebala raditi i koje pod hitno moraš promijeniti.

Bijeg

Iz male laži uvijek prijeđemo u još veću, pa u još veću i tako dospijemo u začarani krug iz kojeg se ne možemo tako lako izvući. Za početak trebaš shvatiti da od problema bilo kojeg intenziteta ne vrijedi bježati, već se hrabro suočiti s njim oči u oči. Lažima, maštom i izbjegavanjem bilo koje vrste, problem će postati samo još veći i zamršeniji, a tvoj stres će se gomilati. Mnogi ljudi čak i doslovno pokušavaju pobjeći i sreću naći u drugim gradovima, državama, na drugim radnim mjestima, no potpuna promjena okruženja nije način rješavanja problema jer oni neće ostati u starom gradu i na starom poslu, već ćeš ih konstantno vući za sobom. Zato raščisti sve neriješene stvari i odnose kako bi tvoja savjest bila mirnija.

Čekanje


Vrlo često svi mi čekamo da se dogodi svjetsko čudo i da svi problemi nestanu zamahom čarobnog štapića. No, splet okolnosti vrlo rijetko učini da problem nestane sam od sebe, a ti si na taj način samo još više otežavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Analiziranje

Konstantno analiziranje problema i razmišljanja tipa "što bi bilo kad bi bilo" neće pomoći nikome, pa čak ni tebi. Obavezno odbaci tu metodu u samom startu i ostani koncentrirana i realna jer domino efekt vodi daleko od odluke koju trebaš donijeti i načina ponašanja koje želiš postići.

Male odluke

Upravo takve sitne, svakodnevne odluke učinit će da se osjećaš bolje kao osoba jer ako donošenje zaključaka i odluka koje su vezane uz tebe prepustiš drugima to nikako neće ispasti onako kako si zamislila i samo ćeš se još više razočarati. Donošenjem malih odluka naučit ćeš cijeniti sebe i svoje vlastito mišljenje i bit ćeš sretnija jer drugi ne znaju što se događa u tvojoj glavi, pa iz tog razloga niti ne mogu odlučiti što je najbolje za tebe u kojem trenutku.

Prerano donošenje odluka


O problemu koji te muči trebaš razmisliti onoliko koliko sama misliš da ti je potrebno. Nikada nemoj brzati s odlukama. Provjeri sve potrebne informacije i budi spremna za suočavanje sa svojim problemom, no s druge strane, nemoj ni pretjerivati s razmišljanjima kako se ne bi vratila na onu točku nepotrebnog analiziranja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara