Izađi iz "proljetne depre" i oraspoloži se ovim sitnicama!

Foto: Marie Claire

KOLIKO samo puta padnemo u depresiju i onda cijeli dan jadikujemo i lamentiramo nad svojom lošom sudbinom ili krivim rasporedom planeta koji utječu na naše raspoloženje, krivi su nam svi za sve i tako nam propadne dan koji je zapravo mogao biti jedan od onih za pamćenje. Mi ti upravo iz tog razloga donosimo listu pozitivnih stvari koje ti u trenu mogu popraviti raspoloženje i učiniti da depresija nestane kao da je nikada nije ni bilo!

Pročitaj knjigu

Vjerujemo da već dugo namjeravaš pročitati neku knjigu koja je na vrhu tvoje književne liste, no uvijek pronađeš neki razlog zbog kojeg to ne učiniš. Sada je pravo vrijeme da odvojiš nekoliko minuta u danu i napokon kreneš. Kada pročitaš prvu stranicu, ostale će ići same od sebe! Na kraju ćeš biti sretna što si zaboravila na probleme i vrijeme odvojila samo za sebe.


Pogledaj romantični film

Dosta ti je i dečka i prijateljica i svih problema koji postoje? Riješi se stresa tako da se zatvoriš u svoju najdražu prostoriju i uhvatiš malo mira. Prebaci se u nestvarni svijet filma sa ljudima koji su stvoreni jedno za drugo i uživaj u pravim ženskim srcedrapajućim scenama. Nakon toga ćeš se osjećati bolje i imat ćeš više razumijevanja za svoje najbliže.

Slušaj dobru glazbu

Jedna od najpoznatijih činjenica je da glazba sjajno utječe na loše raspoloženje. Napravi svoju omiljenu playlistu za depresivne trenutke i uživaj u svojim najdražim melodijama sve dok ne napuniš baterije i budeš spremna za nove izazove.

Napravi kupku

Ako u kupaonici imaš kadu, napuni je toplom vodom, stavi pjene i rastopi antistres mirisne kuglice, te uživaj u opuštajućim aromama onoliko vremena koliko ti treba dok se zaista ne opustiš. Kupke su genijalan način za odmak od užurbanog načina života, ne traže previše novaca, ni vremena, a djeluju na toliko poseban način da ćeš ubrzo poželjeti još jednu opuštajuću kupku, sve dok ti to ne postane mala slatka osobna rutina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara