Kako se pravilno ispričati nakon burne svađe?

Kako se pravilno ispričati nakon burne svađe?

Foto: Aldo

REĆI "oprosti" najlakše je što možeš napraviti nakon svađe s partnerom.

No, to definitivno nije pravi način kako mu pokazati da ti je doista žao nakon ozbiljne. Ukoliko želiš naučiti kako se ispričati kako treba, čitaj dalje.
 
1. Saznaj što se točno dogodilo i ostavi nagađanja. Iskreno ga pitaj što si rekla i/ili napravila, da je povrijedilo njegove osjećaje.
 
2. Ako si kriva, trebaš preuzeti odgovornost. Prebacivanje krivnje na njega, samo će produbiti i produljiti svađu i problem, koji je doveo do nje.
 
3. Pripremi svoju ispriku, kako ne bi ništa zaboravila i reci onako kako doista misliš. Također, vodi brigu o mjestu i vremenu isprike.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
4. Daj mu do znanja da si zahvalna što te poslušao.
 
5. Nemoj pretpostavljati da će ti uvijek sve biti oprošteno, jer će takvo ponašanje tvoj partner shvatiti kao vrlo bahato. Zamoli ga za ispriku,a za ljutnju imaš pravo samo ako on počne iskorištavati tvoju poziciju.
 
6. Budi strpljiva. Ponekad treba vremena da isprika bude prihvaćena, što podrazumijeva da će on trebati vremena i prostora da o svemu dobro razmisli.
 
7. Bolje se nemoj ispričavati, ako misliš da nemaš zašto. Njemu će brzo postati jasno da isprika nije iskrena, a to bi moglo stvoriti dodatne probleme.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara