Stvari koje trebaš izbjegavati nakon burne svađe

Stvari koje trebaš izbjegavati nakon burne svađe

Foto: Massimo Dutti

OSIM stavljanja ljutitih statusa na društvene mreže, postoji još nekoliko stvari koje bi trebala izbjegavati nakon svađe.

1. Odlazak u krevet ljutita
 
Tko god ti je rekao da "nikad u krevet ne odlaziš ljuta", pametno ti je savjetovao. I stručnjaci se slažu kako takav odlazak na spavanje može sačuvati ili čak pojačati negativne emocije, jer san poboljšava uspomene, posebno one emocionalne. Zato, sve što imate za riješiti, riješite prije toga.
 
2. Davanje oduška
 
Iako znamo koliko primamljivo zvuči činjenica davanja oduška nakon burne svađe, to zapravo može itekako pogoršati stvari. "Ljudi si davanjem oduška istovremeno potvrđuju ono što govore i misle te tako teže pristaju na razgovor i kompromis", zaključak je istraživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Nastavak svađanja
 
Zamka u koju upadaju mnogi parovi je forsiranje brzog rješenja nakon svađe, pod svaku cijenu. Ako imate poteškoća s obuzdavanjem bijesa, vrlo vjerojatno da ćete si reći stvari koje ćete kasnije požaliti. Ako je to moguće, uzmite kratki "time-out" i iskoristite ga za smirivanje tijela i uma, kako bi se vratili spremniji za razgovor.
 
4. Razmišljanje
 
Opsesivno razmišljanje o načinima na koje te je on povrijedio, neće riješiti ništa. "Pokušajte ostati smireni i poslušajte što vam druga strana ima za reći. Nešto ga je moralo dovesti do ovakvog ponašanja pa ga pokušajte shvatiti. Ako vi ostanete mirni, i on će se brže smiriti, nego ako vratite istom mjerom. Razmišljajte o rješenjima, a ne o tome kako je on to rekao i napravio, jer to će vas samo dodatno razbjesniti, a tek onda nećete postići apsolutno ništa."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara