Kazališna predstava o veličanstvenom Alexanderu McQueenu uskoro u Londonu

Kazališna predstava o veličanstvenom Alexanderu McQueenu uskoro u Londonu

Foto: Guliver/Getty

NA PETU godišnjicu smrti dizajnera Alexandera McQueena objavljeno je kako se sprema predstava o životu tog modnog vizionara.

Kako prenosi The Guardian, priča će pratiti djevojku koja provaljuje u dizajnerovu kuću kako bi ukrala haljinu, no kod kuće zatiče i samog McQueena.

U predstavi ćemo navodno vidjeti i likove koji glume dizajnerovu obitelj, a autentičnost priča potvrdila je McQueenova sestra Janet.

U ulozi redatelja naći će se John Caird, uz produkciju Davida Farleyja, a koreografiju će raditi Christopher Marney.

Predstava će se prikazivati na daskama St James Theatrea od 12.5. do 16.6. 2015.

Prisjetimo se...

Zločesti dečko engleske modne scene rodio se 1969. godine u Londonu te od malih dana pokazivao zanimanje za modni dizajn.

Od 1996. do 2001. bio je glavni dizajner kuće Givenchy, a zatim osnovao svoj brand Alexander McQueen.

Prestižnu nagradu "British Fashion Awards' British Designer of the Year" osvojio je 4 puta, zahvaljujući provokativnim i inovativnim kolekcijama kojima je kritiku ostavljao bez daha.

Navodno nikad nije prebolio smrt ugledne stilistice Isabelle Blow, koja ga je podržala na samom početku te je cijelu kolekciju za proljeće/ljeto 2008. godine posvetio njoj.

Nekoliko dana nakon smrti voljene majke Joyce, s kojom je bio jako blizak, oduzeo si je život te je pronađen mrtav u svom stanu 12.02.2010.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara