Modna opsesija: Toni Matičevski, australski dizajner makedonskih korijena

Modna opsesija: Toni Matičevski, australski dizajner makedonskih korijena

Foto: Facebook, Instagram, Press Foto, Ilustracija Index

KAD smo prije nekoliko tjedna na Facebook stranicu Index Rougea postavili neodoljivi crno-bijeli komplet s volanima, zasule su nas vaše oduševljene poruke s pitanjem - tko je dizajner?Iza tog divnog kompleta, ali i još mnogo prekrasnih modela stoji talentirani australski dizajner Toni Matičevski, kojeg obožavaju Olivia Palermo, Kim Kardashian i australske modne blogerice.

Tonijevi roditelji su iz Makedonije preselili u Seddon, predgrađe Melbournea u kojem je dizajner rođen 1977. godine proveo djetinjstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Briljirao je na modnom sveučilištu RMIT te osvojio Fashion Group International Award te počeo raditi za Donnu Karan, a zatim, na iznenađenje mnogih, odbio daljnju suradnju, jer je tvrdio kako je njezina modna kreativno iscrpljuje. Preselio se u Pariz i dvije sezone radio za Cerruti, a zatim se 1998. vratio u Melbourne i 1999. , sa samo 19 godina osnovao vlastiti brand jednostavna naziva "MATICEVSKI". Od tada nije prestao oduševljavati modne kritičare, a u njegovom domu nalaze se i brojne nagrade koje je primio od struke.Poznat je po voluminoznim ženstvenim haljinama koje ističu žensko tijelo te ljubavi prema volanima i snažnim bojama. Uz kolekciju majica ima i kolekciju vjenčanica koje, poput njegovih ostalih modela jednostavno očaravaju ženstvenošću.

U posljednjoj kolekciji, namijenjenoj sezoni proljeće/ljeto 2015. fokusirao se na narančastu, plavu, zelenu i bijelu boju te još jednom poigrao volumenom, mašnama i neobičnim izrezima.

Fantastično, zar ne?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara