Ne znaš baš sve: Sedam zanimljivih činjenica o seksu

Ne znaš baš sve: Sedam zanimljivih činjenica o seksu

Foto: Un.i

RAZNA znanstvena istraživanja i seks stručnjaci dosad su otkrili brojne zanimljive informacije o seksu. Mi ti ih donosimo nekoliko.

1. Prosječna veličina penisa u erekciji je...

12-15 centimetara.
 
2. Ženski orgazmi su 4 puta duži od muških
 
Prosječni muški orgazam traje 6 sekundi, a ženski 20.
 
3. 2/3 žena je barem jednom glumilo orgazam
 
Ako si i ti jedna od njih - prestani s tom navikom. Tako će on i dalje misliti da sve dobro radi, a gdje je tu korist za tebe?
 
4. Pilule mogu štetiti tvom seksualnom nagonu
 
Jedno je istraživanje sa Sveučilišta Indiana pokazalo kako žene koje koriste pilule, pokazuju i manje seksualnog  uzbuđenja, manje orgazama, poteškoće s podmazivanjem, rjeđe seksualne odnose i općenito manje zadovoljstvo.
 
5. Prosječni broj partnera tijekom života
 
Žene kažu 4, muškarci 7 partnerica.
 
6. U ljetnim mjesecima akcija je češća
 
Žene najviše vole seks ljeti, jer općenito imaju bolji njuh, a mirisi ljeta su intenzivniji. Istraživači su otkrili da kad je muškarac zainteresiran za ženu, on će lučiti kemikalije preko svojih žlijezda lojnica, što je znak da je seksualno zainteresiran. Uz pojačani osjet njuha, žene shvaćaju takve signale.
 
7. Prosječno trajanje odnosa
 
Jedno je istraživanje otkrilo da se radi o 3-7 minuta. Idealno vrijeme bi bilo 7-13 minuta, otkrivaju stručnjaci, no takve su stvari prilično rijetke. No, postoji toliko aktivnosti koje mogu produljiti to vrijeme, iskoristite ih!
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara