Pet najvećih pogrešaka pri stavljanju umjetnih trepavica

Pet najvećih pogrešaka pri stavljanju umjetnih trepavica

Foto: Shutterstock

UMJETNE trepavice već su neko vrijeme sasvim uobičajena stvar koja se ne nosi samo na doček Nove godine ili nastup s kazališnom grupom. Većina cura nosi ih kako bi dodala malo glamura svom licu u posebnim prilikama i ludim večernjim izlascima, no, nažalost malo ih djevojaka zna pravilno nanijeti. Donosimo ti pet najvećih (i najčešćih) pogrešaka koje možeš napraviti pri stavljanju umjetnih trepavica.

1. Prevelike ili premale trepavice


Većina proizvođača trepavice proizvodi u samo jednoj veličini, no to ne znači da one pristaju svakom oku. Nema ništa ružnije od djevojke s malim očima kojoj s kapka strši još pola centimetra umjetnih trepavica. Izdvoji malo vremena, prisloni umjetne trepavice svom oku i zatim, ako je potrebno, malim škaricama odreži višak. Uvijek reži vanjski dio trepavica, odnosno dio na kojem su duže i gušće.

2. Loše ljepilo


Premda se dobro ljepilo za trepavice ponekad može naći i u jeftinijim pakiranjima, važno je da se prije velikog izlaska osiguraš da je ono zaista i kvalitetno. Napola odlijepljene trepavice nikako neće izgledati privlačno, a tebi će samo stvarati probleme jer ćeš ih stalno morati popravljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3. Traljavo zalijepljene trepavice

Ako nisi stručnjak u stavljanju umjetnih trepavica potraži pomoć iskusne frendice ili make up artista. Najbolje bi, pak, bilo kad bi nekoliko dana prije važnog izlaska sama pokušala staviti trepavice i pokušavala dok ne "uloviš foru". Postupak: na umjetne trepavice ljepilo se nanosi u tankom sloju tik prije stavljanja na kapak, a potom se lagano prislanja uz sam rub trepavica, i to prvo sredina, a zatim rubovi.

4. Trepavice koje "pušu"

Često se dogodi da se curama trepavice odvajaju od kapka na nekim dijelovima, što ostavlja krajnje neuredan dojam i izobličuje konture oka. Uvriježeno je mišljenje da se umjetne trepavice trebaju nanositi na očišćeni kapak, no ako imaš male i tanke trepavice, preporučujemo ti da ih prvo lagano našminkaš maskarom, pričekaš da se osuše i tek onda zalijepiš par umjetnih trepavica. Maskara će očvrsnuti tvoje trepavice i napraviti jasnu liniju na koju će umjetni komad lijepo "sjesti".

5. Fleke od ljepila

Trepavice si uspjela savršeno nanijeti, no kapak i donja linija trepavica prepuni su fleka od ljepila na koje se lovi šminka? Rješenje je jednostavno: umoči štapić za uši u baby ulje i tako ukloni mrlje od ljepila te ponovno nanesi sjenilo na kapke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara