Pokazatelji uspješnosti: Jesi li na dobrom putu u svojoj karijeri?

Foto: Harper's Bazaar

JESI li se ikada pitala koji su to znakovi da si u nečemu uspjela ili da je tvoja karijera na pravom putu?

1. Google
 
Priznaj, sigurno si barem jednom u životu ukucala svoje ime u Google tražilicu, iako znamo da se radi o više puta. Prvo što će ti "iskočiti" su tvoji profili na društvenim mrežama. Onda kada se krenu pojavljivati i drugi rezultati, znak je da si na dobrom putu.

2. LinkedIn zahtjevi
 
Ako se prisjetiš svojih poslovnih početaka, ti si bila ta koja je širila mrežu poznanstava pa tako i preko LinkedIna. Danas drugi pregledavaju tvoj profil i šalju zahtjeve, što je također jedan od znakova da se krećeš prema naprijed. Ne umanjujemo ni važnost popularnosti na ostalim društvenim mrežama, ako je priroda tvog posla takva da se prezentiraš pomoću njih. Dobar glas daleko se čuje.
 
3. Javne prezentacije
 
Poziv da održiš bilo kakav oblik javnog nastupa znak je da tvoji nadređeni cijene tvoje mišljenje te vjeruju u tebe kako zadatak možeš profesionalno obaviti, a to je veliki kompliment.
 
4. Događanja
 
Svako zanimanje ima i neka svoja društvena događanja, a ako za svako na tvoju adresu stižu pozivnice, to je jasan znak da se za tebe zna. Odlična je stvar što se na takvim događanjima itekako može proširiti mreža kontakata, bez kojih se danas jednostavno ne može.
 
5. Tvoje mišljenje je važno
 
Svačije mišljenje je važno. No, svakom stepenicom više, tvoje mišljenje postaje sve važnije i važnije i to ne samo onima ispod tebe, već i onima iznad. Time ti prešutno daju kompliment kako vjeruju u tebe, zbog tvog rada i iskustva, a to nije mala stvar. Također, sve veći autoritet i ovlasti znak su da si na itekako dobrom putu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara