Rečenice koje se uspješni poslovni ljudi ne boje izgovoriti

Foto: Artsy

SAVJETA onih koji su uspjeli doista nikad dosta, a ovaj smo put odlučili otkriti koje se rečenice takvi ne boje izgovarati.

1. "Moje mišljenje je..."
 
Rečenica kojom ćeš svima pokazati da nisi samo "uredsko klimalo glavom", već zaposlenik koji se trudi razmisliti o problemima i pronaći rješenje. Prema jednom britanskom istraživanju, poslodavci obožavaju ljude s vizijama te samo takvi mogu dugoročno uspjeti. Također, o onima koji se ne boje reći ono što misle naglas imaj samo pozitivno mišljenje, ako je ono naravno logično i primjereno, a ne puko baljezganje, tek toliko da se nešto kaže. 
 
2. "Trebam pomoć"
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nitko ne zna baš sve, ali sve se može naučiti. Zato, nemoj se bojati zatražiti pomoć. Ništa se tu dodatno ne treba objašnjavati, samo treba shvatiti da je to potpuno normalna stvar i da nije nikakva sramota. Naučit ćeš nešto novo, a i pokazati nadređenima da si spremna učiti od drugih i da znaš slušati, što je svakako velika prednost za rad u timu.
 
3. "Pogriješio sam"
 
Priznati pogrešku velika je ljudska kvaliteta, kako u privatnom životu, tako i u onom poslovnom, iako se nadamo da se ne radi o velikim greškama, za koje će mnogi morati kasnije "plaćati". Možda takvo priznanje neće tebi olakšati osjećaj krivice, ali ćeš njime svakako pridobiti poštovanje kolega, jer ćeš pokazati da si svjesna svega oko sebe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara