Postani svjesna vlastite vrijednosti

Postani svjesna vlastite vrijednosti

Foto: Tod's

AMERIČKA novinarka i TV voditeljica Mika Brzezinski napisala je knjigu "Knowing You Value" za, kako kaže, sve one žene koje se, poput nje, konstantno podcjenjuju, bilo da je u pitanju njihova karijera ili ljubav.

"Kad osvijestite svoje kvalitete, kad ih postanete svjesni i kad se počnete ponašati u skladu s njima, i drugi će vas početi gledati s uvažavanjem", kaže Mika. Tad će vam uspjeh na svim planovima biti zajamčen. Mika savjetuje:
 
Ostavite dojam. Činjenica da nemate iskustva i vještina ne znači da nemate potencijala. Dajte nadređenima do znanja da ste spremni i željni učiti i raditi te da vam ništa nije teško.
 
Napravite najbolju kavu. Čak i ako ste dobili manje važan zadatak, primjerice donošenje kave u uredu, potrudite se obaviti ga savršeno. Imajte na umu da ste i tada na svojevrsnom testu pa dobro slušajte želi li šefica kavu s toplim mlijekom da joj ne biste donijeli s hladnim.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nemojte dopustiti da se šef uživi u ulogu lošeg dečka. Znate one žene koje se trude biti divne prema svom partneru i u svemu mu ugađaju u nadi da će ih zaprositi, a on to besramno koristi i – šuti. I svom ste šefu na raspolaganju od 0 do 24, u nadi da će prepoznati trud i unaprijediti vas, ali to se ne događa? Vrijeme je da postavite pregažene granice. Da, odradit ćete svoj posao, ali ne i njegov. Pogotovo ne bez nagrade.
 
I u ljubavi se založite za sebe. Ako postoji nešto čime ste u vezi nezadovoljni, a ne poštujete sebe dovoljno da biste to rekli, nemojte ni od partnera očekivati da to sam uvidi.
 
Promijenite stav. Već malim promjenama fizičke prirode možete natjerati ljude da vas doživljavaju ozbiljno. Nemojte biti pogrbljeni, govorite jasno i odmjereno, gledajte ljude u oči dok razgovarate i maknite kosu s lica.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara