Prekid, pomirba, prekid, pomirba... Dosta!

Foto: Chanel

RAZMIŠLJAŠ o pomirbi s bivšim? Doista dobro razmisli!

Mnoga istraživanja pokazala su da se većina bivših partnera nakon prekida ljubavne veze vraćaju jedni drugima zbog straha od novih ljudi i iskustava, odnosno straha od samoće. Mnogi se pitaju pitanja poput "hoće li mi faliti sve što smo skupa radili", "hoću li ikada naći nekog boljeg/bolju", "kako ću bez nje/njega" i slično. No, stručnjaci odavno upozoravaju da tako motivirana pomirenja nikad ne mogu funkcionirati na duže staze.

Jedno vrijeme vam opet može biti dobro, no nakon još nekog određenog vremena, stvari zbog kojih ste se svađali i na kraju prekinuli ponovno će isplivati na površinu, posebno ako se ne ulaže previše napora kako bi se one promijenile. No, i sama znaš da se neke stvari nikad neće promijeniti. Pitanje je samo jesi li ti spremna prihvatiti ih takvima kakve jesu ili ipak misliš da zaslužuješ bolje?


Sve što ti savjetujemo je da dobro razmisliš o svemu, ovisno o problemima koje ste imali i zbog kojih ste odlučili prekinuti. Pomirenje iziskuje trud obje strane, ali istinski trud, nipošto polovičan, tek toliko da se obavi, iz straha od novog. Svatko ima pravo na još jednu šansu, no stalni prekidi i pomirenja neće ni tebi ni njemu priskrbiti ništa više od lošeg raspoloženja.

Ne postoji nitko tko nije preživio prekid s voljenom osobom. Samo treba malo vremena da se poslože sve kockice.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara