Rad kod kuće: Kako da ostaneš fokusirana?

Rad kod kuće: Kako da ostaneš fokusirana?

Foto: weheartit

MORAMO te razočarati: rad kod kuće nije tako lagan, kao što se čini.

Ako si ikad probala, onda znaš koje sve opasnosti za tvoj posao krije tvoj stan: krevet, kauč, televizija, topla kada itd. "Samo ću na brzinu baciti pogled što ima na televiziji", i tako prođe pola dana.
 
No, mi ti donosimo nekoliko jednostavnih trikova, kako da ostaneš jednako fokusirana, kao i u uredu.
 
1. Poslovno okruženje
 
Neka tvoj dom ima jedan radni kutak, u kojem ćeš biti svaki put, kada ćeš raditi od doma. Osim što ćeš se tako lakše koncentrirati na zadatke, poslije nećeš morati spremati radne stvari i nositi ih na neko drugo mjesto. To nipošto ne bi smio biti tvoj kauč ili krevet, ali ni općenito kutak u tvojoj spavaćoj sobi. Tako ćeš imati puno problema s koncentracijom, ali i sa spavanjem.
 
2. Rutina
 
I ovdje bi se trebala držati rasporeda, baš kao i u uredu. Početak i završetak radnog dana, neka budu u isto vrijeme: to će ti pomoći da se koncentriraš na posao, ali i spriječiti te od previše rada te toga da "pregoriš". Također, objasni svojim ukućanima kada nisi na raspolaganju te ih zamoli da se toga i drže. Kratke stanke i ovdje su pravilo, no i za njih postavi vremensko ograničenje.
 
3. Napuštanje stana
 
Kao što smo naglasile, i ovdje su potrebne stanke. Ne bi bilo loše da za to vrijeme protegneš noge i izađeš na svjež zrak. Već je puno puta dokazano da svjež zrak može brzo razbistriti tvoje misli te ti pomoći da ostaneš usredotočena na posao.
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara