Raspad prijateljstva i kako se s njim nositi

Raspad prijateljstva i kako se s njim nositi

Foto: Prada

TKO je rekao da prekid boli samo kad je u pitanju partner? Svi koji su doživjeli raspad prijateljstva znaju koliko je teško nositi se s takvom vrstom prekida, ali isto tako znaju da se život nastavlja i nakon toga:

Razmisli jesi li učinila sve što možeš za pomirbu

Mnoga se prijateljstva raspadnu pod nerazjašnjenim okolnostima. Razmisli je li tvoja frendica bila ljuta na tebe zbog nečega za što nisi ni znala? Ako nisi sigurna zbog čega ste se zapravo rastale, možda bi bilo dobro kad bi s njom proanalizirala kako je do toga došlo, pogotovo ako se obje kajete. Ali u slučaju da si sa svojom frendicom pokušala izgladiti stvari, a jednostavno nije išlo, vrijeme je da kreneš dalje.

Bez vrijeđanja iza leđa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno ju nisi preboljela ako nakon svakog spomena njenog imena imaš potrebu nazivati ju pogrdnim imenima. Nema potrebe da i druge ljude okrećeš protiv nje samo zato što vas dvije više nemate korektan odnos.

Ne paničari kad ju vidiš nakon određenog vremena

Dvije riječi: budi skulirana. Odrasla si osoba i nema potrebe da počneš bježati u suprotnom smjeru kao da si nešto ukrala. Pokaži da si bolja osoba od nje i pozdravi prva, a u slučaju da pozdrav ne dobiješ natrag, znat ćeš da je prekid prijateljstva bio zapravo vrlo dobra odluka.

Uživaj s drugim prijateljicama

Nadamo se da ti se svijet nije sastojao od tebe i tvoje frendice jer ćeš u tom slučaju malo teže krenuti dalje. Sigurne smo da u svojoj blizini imaš još vrijednih ljudi s kojima bi bilo lijepo provesti nešto vremena zajedno. Ne zaboravi ih kontaktirati i izvesti na kavu kako bi nadoknadila propušteno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara