Savjeti za karijeru koje moraš poslušati

Savjeti za karijeru koje moraš poslušati

Foto: Fendi

AKO se osjećaš kao da ti ništa ne ide na poslovnom planu, glavu gore.

Uspjeh nije ravna putanja, već tu uvijek postoje usponi i padovi te neočekivani preokreti. No, ako držiš oči na nagradi te se fokusiraš isključivo na svoj cilj, na kraju ćeš ga i ostvariti. Donosimo još nekoliko savjeta  koji će ti pomoći u teškim trenucima.
 
1. Ostani znatiželjna
 
Nikad nemoj izgubiti osjećaj za nešto novo i stalno postavljaj pitanja. Budi uvijek informirana o svemu, jer nikad ne znaš što korisno možeš saznati i naučiti. I da, sve zapisuj, jer i sama znaš koliko je lako nešto zaboraviti. Ovako ti se to neće događati.
 
2. Prijavljuj se za sve poslove
 
Jedan članak iz Harvard Business Reviewa, otkrio je kako se žene za radna mjesta prijavljuju samo ako u potpunosti zadovoljavaju sve uvjete, dok se muškarci prijavljuju i za ona gdje ispunjavaju tek 60 posto. Dakle, prije nego dobiješ poziciju koju želiš, treba sakupiti pokoje iskustvo i s radnih mjesta za koja opravdano misliš da nisu dovoljno dobra za tebe.
 
3. Poslovni prijatelj
 
Ako ideš u teretanu s prijateljicom, koja ti je velika potpora da ne odustaneš, zašto nešto tako slično ne bi vrijedilo i na radnom mjestu? Sigurno postoji netko tko može tako dobro utjecati na tebe: tko će te tjerati da budeš bolja, s kim ćeš moći razgovarati ili tko će ti moći pomoći kad god zatreba.
 
4. Nauči reći "ne"
 
Iako je važno pokazati šefu da ponekad nije problem više raditi, čak i ako to znači provođenje više vremena na poslu, neka granica mora postojati. Nemoj stvoriti naviku da uvijek na sve kažeš da. Na taj način ćeš s vremenom početi žrtvovati i svoj privatni život, a balans mora postojati.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara