Savršeno vjenčanje: Odluke u koje ti se nitko nema pravo miješati

Savršeno vjenčanje: Odluke u koje ti se nitko nema pravo miješati

Foto: Shutterstock

NEKOĆ su vjenčanja imala zadana pravila i tradicije su se strogo izvršavale. Kamo sreće da je danas uglavnom sve podložno tvome izboru pa možeš imati vjenčanje kakvo želiš. Mladenka ima zadnju riječ u odlukama, a sljedeće odluke su samo tvoje:

1. Vjenčanica

Od raskošne bijele do seksi vjenčanice bilo koje boje. Izaberi onu u kojoj se dobro osjećaš i u kojoj izgledaš najbolje. Tuđe ideje kako bi trebala izgledati toga dana zanemari.

2. Cipele

Želiš cipele koje ćeš poslije moći nositi u noćni izlazak, zašto ne? Ne moraš ih obući jednom i onda spremiti u ormar. Isto tako, ako se želiš osjećati ugodno, izbjegni vrtoglavu potpeticu, a ni boja nije ograničenje.

3. Darovi

Hoćeš li prepustiti uzvanicima da donose što hoće, odrediti listu željenih darova ili odlučiti se za "kuverte" ovisi o vašim potrebama. Ako imaš sve kuhinjske potrepštine ili ne želiš vraćati duple darove – budi kreativna ima i drugih stvari koje vam trebaju (primjerice oprema za tvoj ili njegov hobi i sl.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Bacanje buketa

To je jedna od rijetkih tradicija koja je ostala, ali to ne znači da je moraš ispoštovati. Često nema dovoljno neudatih djevojaka za sudjelovanje, a neke cure i ne žele sudjelovati.

5. Torta

Ovdje imaš prostora za iskazati svoju osobnost i učiniti nešto originalno. Naravno, možeš se odlučiti za tradicionalnu visoku tortu punu oraha. No, zašto ne odabrati neku neobičnog okusa ili više manjih torta.

6. Uzvanici

Vjenčanje je proslava za tvog odabranika i tebe, te ljude koje voliš i želiš vidjeti na dan svoga vjenčanja. Nemaš nikakvu obvezu pozvati svakog na čijem si vjenčanju bila ili svu dalju rodbinu. Izbor je tvoj!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara