Trendovi za bračna putovanja: Ah, ta divna Europa!

Trendovi za bračna putovanja:  Ah, ta divna Europa!

Foto: Shutterstock, Weheartit

RAZMIŠLJATE o bračnom putovanju, ali još niste odlučili na koju biste stranu svijeta krenuli. Kao i u ljubavi, pratite svoj instinkt i ljubav prema nekom gradu ili zemlji rodit će se sama od sebe.

Zamislite kako bezbrižno šećete gradom kao glumci u nekom poznatom filmu, možda s mapom u ruci ili s vodičem, koji će vas provesti prošlošću i zanimljivim pričama uvesti u moderno doba Pariza, Londona ili Rima koji će vas svaki na svoj način oduševiti arhitekturom, poviješću, bogatom kulturom, odličnim restoranima, barovima i zabavnim klubovima. Ako ste nakon vjenčanja željni malo romantike, odaberite Pariz ili Rim, a London će vas oduševiti kozmopolitskim šarmom i otvorenošću.

Romantični ParizProšećite avenijom Champs-Élysées, pogledajte Pariz s Eiffelova tornja, uživajte u boemskom Montmartreu ili sjednite u Café de Flore u Saint-Germain-des-Préu i osjetite pravi francuski joie de vivre. Ponesite lokotić u Pariz sa svojom ljubavnom porukom i pričvrstite ga na Pont des Arts u znak vječne ljubavi. Možda vas baš on jednog dana inspirira da se vratite i potražite ga na istome mjestu. Putovanje iz Pariza možete nastaviti prema dvorcima Loire kao jednodnevne izlete ili još bolje vlakom do Toursa, koji je samo sat i 15 minuta udaljen od Pariza, te iz njega u obilazak bajkovitih dvoraca iz srednjeg vijeka kao što su Chambord, Blois, Amboise, Cheverny, Villandry, Chinon, Chaumont, Saumur, Angers, Château de Langeais, Château du Rivau, Château Clos Lucé... i najromantičniji Château de Chenonceau. Prošećite njegovim vrtovima uz zvukove srednjovjekovne glazbe, uživajte u mirisu cvijeća koje krasi njegove prekrasne odaje i prepustite se zagrljaju s pogledom na rijeku Cher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vječna ljubav u RimuKako kaže poslovica When in Rome do as the Romans do – kad posjećujete mjesto prvi put, pokušajte se ponašati i osjetiti ga kao domaćini. Ako se odlučite za Rim, iako ćete prvo poželjeti posjetiti sve najatraktivnije zanimljivosti kao što su bazilika Sv. Petra, Vatikan, Koloseum, Panteon, Piazzu Navone i razna druga mjesta..., ipak zastanite na trenutak i sjednite uz fontanu ili na stube gledajući prolaznike i grad kako živi i vidjet ćete da će vam upravo taj trenutak ostati najdulje u sjećanju. Ako imate vremena i mogućnosti malo produljiti putovanje, spustite se do Napulja i Pompeja.

Urbani chic u LondonuŽelite otkriti nešto novo, ali ste uz to željni zabave i dobrog raspoloženja, a moći ćete se i lako snaći jer govorite engleski - London vas očekuje! Živahan u svakom trenutku, prepun mladih ljudi, zanimljivih znamenitosti, modernih galerija i odličnih predstava, ispunit će vas pozitivnom energijom. Ako želite produljiti boravak u Engleskoj, možete otići u obilazak poznatih sveučilišnih gradova Oxford i Cambridge ili u Shakespeareov rodni grad Stratford-upon-Avon.

Spremate li se za vjenčanje ili jednostavno uživate u pogledu na prekrasne vjenčanice i raskošne bukete, ovog vikenda nemojte zaboraviti posjetiti glamurozni Sajam vjenčanja u Areni Zagreb! Sajam traje od 15. do 17. 2. 2013.

Članak preuzet sa www.travelinstyle.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara