Šutnja je ponekad zlato: Stvari koje treba prešutjeti pred njegovim roditeljima

Šutnja je ponekad zlato: Stvari koje treba prešutjeti pred njegovim roditeljima

Foto: Screenshot Youtube

LJUDSKI su odnosi komplicirani. Kakav je tvoj odnos s njegovim roditeljima?

Većina će se žena složiti da za uspostaviti dobar odnos s njegovim tatom treba mnogo manje, nego za uspostavljanje onog s najvažnijom ženom u njegovom životu. No, postoje stvari koje se ne govore ni pred super odlično raspoloženim i prijateljskim nastrojenim tatom, a o mami da ne pričamo.
 
1. Izlasci
 
Mamurnost na nedjeljnim ručkovima, prepričavanje izlazaka, naglašavanje doba u koje se došlo doma ili da se drugi dan spavalo do popodne - veliko ne. Osim ako baš ne želiš ostaviti loš dojam, onda to obavezno spomeni, uspjeh ti je zajamčen.
 
2. Politička i vjerska uvjerenja
 
U redu je imati svoje mišljenje, no ovakve su teme vrlo sklizak teren, pogotovo s njegovim roditeljima. U žaru "prepiranja" teško je odrediti granicu do koje će se tvoje izjave smatrati umjerenima. Upravo zato je bolje takve teme ostaviti po strani.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Izjave
 
Izjave poput "ne planiram se udati", "ne volim djecu", "ne znam kuhati (i ne planiram naučiti)", "karijera mi je najbitnija", "studirat ću dokle god me roditelji žele financirati" i slično, najstrože su zabranjene. Ozbiljno mislimo - ni u šali, jer podsjećamo da roditelje treba impresionirati.
 
4. Soljenje pameti
 
Ni tvoje prijateljice ni on ne vole kad se previše praviš pametna, a kamoli roditelji. "Ja bi to ovako napravila", "trebali ste to ovako". Također, u obrnutom slučaju saslušaj sve što ti imaju za reći. Iz pristojnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara