Toksične ljubavne navike s kojima trebaš prestati

Foto: Screenshot Youtube

SAVRŠENA veza ne postoji, ali postoji ona zdrava i normalna.

A da bi veza bila takva, svakako bi trebalo izbjegavati neke od toksičnih navika. O ovome pričamo.

1. Provjeravanje mobitela
 
Lako je uzeti mu mobitel i proći poruke i listu poziva. No, takvo ponašanje ne može ti pomoći da stekneš dodatno povjerenje u njega, već će to samo produbiti tvoje sumnje i paranoju. Bilo koja krivo protumačena poruka može izazvati veliku svađu, kao i njegovo saznanje da si mu dirala mobitel. Mogućnosti je puno, a niti jedna ne vodi rješenju problema.
 
2. "Dobro sam"
 
Ni laganje ne vodi ničemu, pogotovo kad su u pitanju emocije. Zato sljedeći put na njegovo pitanje je li sve u redu, odgovori iskreno, a ne s poznatom ženskom frazom "dobro sam, nije mi ništa". Problemi se rješavaju razgovorom, a ovako se ne rješavaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
3. Dodiri
 
Parovi u dužim vezama često zaboravljaju na intimnost, a nedostatak iste vodi udaljavanju, a udaljavanje prekidu. Dodir je znak bliskosti, a i onaj mali može pokrenuti puno toga među vama.
 
4. Dijeljenje previše informacija s prijateljima
 
Sve znamo kako izgledaju ženske večeri i o čemu se priča na njima. No, konstantno prepričavanje samo onih loših stvari o njemu pred prijateljicama, može biti itekako toksično, iako se možda ne čini tako. Njihova logična reakcija bit će "pljuvanje" po njemu, što nikako nije zdravo.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara