Traju "sto godina": Lista namirnica koje ne morate stavljati na tjedni spisak za kupnju
Foto: Shutterstock
KUPNJU namirnica obavljamo na tjednoj bazi, no postoji nekoliko njih koje u kuhinji mogu stajati tjednima pa čak i mjesecima:
Šećer
Hrana se kvari većinom zbog razmnožavanja bakterija, a budući da je šećer prirodni konzervans, bakterije se neće tako lako razmnožavati.
Med
Med se, zbog količine šećera kojeg u sebi sadrži, ne kvari. S vremenom se može kristalizirati, no to ne znači da nije dobar za upotrebu - potrebno ga je samo malo podgrijati.
Sol
Za sol je samo bitno da se drži na suhom i hladnom mjestu.
Tjestenina
Tjestenina u sebi ima vrlo malo vlage, što znači da može trajati vrlo dugo vremena. Neotvorena može potrajati i do dvije godine.
Soda
Njen je rok trajanja ograničen na otprilike godinu dana.
Ocat
Ova tekućina može trajati neodređeno vrijeme upravo zbog svog glavnog svojstva – kiselosti. Poklopite nakon svake upotrebe i pohranite na mračno mjesto.
Pahuljice
Većini je to omiljeni doručak, koji nakon otvaranja može trajati i do godinu dana, a nakon toga polako počinje gubiti na kvaliteti okusa.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati