U vezi sa sebičnjakom: Zašto je zapravo takav

Foto: Vogue

SEBIČNI muškarci su najgori za veze, a ovo zna svaka žena koja se našla u takvoj kombinaciji. Ima ih puno, znakove nije teško prepoznati, ali jesi li se ikada zapitala zbog čega je takav? Stručnjaci za veze nude nekoliko odgovora.

Ne zna što radi
 
Znamo, zvuči nemoguće, ali moguće je. Sebični ljudi vrlo često uopće ne doživljavaju svoje ponašanje, pa tako nije čudno da on možda stvarno ne zna da se ponaša potpuno krivo. Najlakši način da to saznaš je da ga jednostavno upozoriš, a po reakciji ćeš vidjeti je li spreman na promjenu ili ne.
 
Ne zna bolje
 
Možda je svjestan da se ne ponaša baš najbolje, ali neki muškarci jednostavno ne znaju kako se ponašati. Sebičnost vrlo često  dolazi prirodno, pa ju nije teško prihvatiti, pogotovo ako ne znaš koje su alternative.
 
Ima osjećaje prema nekom drugom
 
Kad se u njegovom životu pojavi nova žena, lako je moguće da će se prema tebi početi ponašati kao da mu je svejedno. Prema njoj je dobar, a s tobom nadoknađuje ostatak.
 
Nema pozitivan uzor
 
Neki muškarci jednostavno nemaju od koga učiti, pa uče od svojih prijatelja koji im daju loš primjer. Neki čak idu korak dalje, pa namjerno glume da su loši dečki, samo kako bi impresionirali frendove. U svakom slučaju, takav muškarac nikad nije dobar za vezu.
 
Jednostavno mu se ne sviđaš toliko
 
Najjednostavnije objašnjenje je često ono najbolje. Da mu se stvarno sviđaš, ne bi bio sebičan, već bi se potrudio, a ako to ne radi, vjerojatno mu nije stalo. Na tebi je da odlučiš hoćeš li ga i dalje trpjeti ili pronaći nekoga tko može razmišljati i o drugima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara