Anticelulitna masaža: Riješi se neprijatelja kod kuće

Anticelulitna masaža: Riješi se neprijatelja kod kuće

Foto: shutterstock

CELULIT je najgori neprijatelj mnogih žena, a uz vježbu, puno vode i tretmane kremicama, dobro je dodati i mali kućni tretman masiranja, kako bi što bolje napala narančinu koru. Masaža je jednostavna i ne zahtijeva puno vremena, a rezultati ovise o upornosti.

1. Priprema

Nanesi ulje od stopala do koljena kako bi se poboljšao protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki dio noge pokušaj masirati barem minutu.

2. Masaža štipanjem

Štipaj prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha, kako bi krv došla do površine. Tako ćeš ukloniti nakupine toksina.

3. Masiranje šakama

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Šakama gnječi nakupine celulita. Jačim stiskanjem razbit će se  masne nakupine, pa će se i metabolizam poslije bolje boriti protiv njih.

4. Masaža "S"


Uhvati velik dio problematičnog područja u svaku ruku te okreći tkivo u suprotnim smjerovima kao da oblikuješ slovo "S".

5. Masaža kao cijeđenje

Opusti mišiće. Uhvati dijelove kože objema rukama kao da cijediš ručnik. Na ovaj način masiraj bedra i problematična područja na bokovima.

6. Završna masaža


Završi masažu snažnim glađenjem od udova prema gore. Tako se potiče konačan protok nakupina prema gore prije izbacivanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara