Bye, bye! Pet trendova iz 2018. kojima je ove godine odzvonilo

Bye, bye! Pet trendova iz 2018. kojima je ove godine odzvonilo
Foto: Instagram

MODA je u 2018. godini bila poprilično zanimljiva i odvažna.

No kako to obično biva, s novom godinom stižu nam i neki novi trendovi koji bacaju stare u zaborav. Neki će se ipak zadržati i dulje od jedne sezone, no modni stručnjaci iz Harper's Bazaara kažu da je ovim trendovima iz 2018. ove godine ipak odzvonilo:

Prozirni komadi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amra Olević (@amrezy)

Iako je Kim Kardashian ovaj trend pokrenula prije nekoliko godina, nakon što ga je odobrila i modna kuća Chanel, u 2018. je apsolutno "eksplodirao". Ove godine konačno je odzvonilo prozirnim plastičnim cipelama, čizmama i torbicama, a moda se odlučila okrenuti ekološki osvještenijim materijalima.

Minijaturne sunčane naočale

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Angelica Blick (@angelicablick)

Obilježile su ljeto 2018. i vratile su naočale u modni fokus. Iako su proglašene opasnima za oči, nosili su ih apsolutno svi i činilo se kao da nikada neće izaći iz mode. Srećom, već pred kraj ljeta okviri su počeli postajati sve veći i vratili smo se klasičnim modelima koji i ispunjavaju svoju svrhu.

Logomanija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 🕊 (@carodaur)

I ovaj trend započeo je prije nekoliko godina, no u 2018. prigrlili su ga svi dizajneri pa je konačno došlo do zasićenja. Trend je ionako bio rezerviran samo za one dubljeg džepa pa smo sigurni da većini vas ovo neće teško pasti.

Nakit od školjaka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen)

Ogrlice i narukvice od školjaka prošlog su ljeta proživjele svoj veliki povratak u modu koji se neočekivano nastavio i u hladnijim mjesecima. No njihovih pet minuta slave je završilo i vrijeme je da ponovno umirovite ovaj nakit sve dok opet ne postane kul.

Tatine tenisice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Michèle Krüsi (@thefashionfraction)

Kao što im i sam naziv otkriva, velike i raznobojne sportske tenisice koje izgledaju kao da ste ih posudile od tate, obilježile su modu 2018., no u 2019. mjesta za njih nema. Ipak, vjerujemo da će se mnogi od vas složiti da je trend koji će ih zamijeniti još ružniji jer sportske tenisice ove godine postaju još šarenije i, zahvaljujući dodatku platforme, još glomaznije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara